Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Cseke Attila: korszerű szabályozás mentén fenntartható és modern óvodák épülnek

Cseke Attila: korszerű szabályozás mentén fenntartható és modern óvodák épülnek Románia

Újabb intézkedéssel segítik a családokat, negyedévszázados építkezési szabályozást cseréltek le – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter azt követően, hogy megjelent a Hivatalos Közlönyben a miniszteri rendelet, amely új, korszerű szabályozást biztosít az óvodák építésére.

“Az új óvodaépítési szabályozás kidolgozásakor a minisztérium a gyermekek egészséges, korszerű környezetben való nevelését tartotta szem előtt” – idézi Csekét az RMDSZ keddi közleménye.

A szaktárcavezető elmondta: szigorúan szabályozza az új rendelkezés a szellőztetési rendszereket, és olyan óvodák megépítését szorgalmazza, amelyek energiatakarékosak, zöldek, és fenntarthatóak, illetve kímélik a környezetet. A hatályos, 1997-ben elfogadott szabályozást helyettesíti az új, miniszteri rendeletben leszögezett rendelkezés, amely az európai és romániai standardoknak megfelelő, és összhangban áll a hatóságok által megfogalmazott követelményekkel.

Múlt évben a fejlesztési minisztérium széleskörű építkezési szabályozásmódosítást hirdetett meg, elsőként a bölcsődék építésére vonatkozó szabályozást korszerűsítette, ezt követte az iskolaépítési, majd a kórházépítési szabályozás megújítása.

“Minden intézkedéssel megfelelő szabályokat biztosítsunk ahhoz, hogy korszerű tanügyi, egészségügyi, önkormányzati infrastruktúra épüljön, hiszen ezek alapfeltételei a fejlődésnek. A családok számára jobb körülményeket biztosítunk ezáltal minden településen és az élet minden területén” – fogalmazott Cseke Attila.

(forrás: Agerpres, fotó: Cseket Attila/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.