Felhívás!

Cseke Attila az uniós egészségügyi biztostól kért segítséget Románia számára

Cseke Attila az uniós egészségügyi biztostól kért segítséget Románia számára Románia

Újabb telefonbeszélgetésre került sor szerdán Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter és Stella Kyriakides uniós egészségügyi biztos között.

A szaktárca közleménye szerint Cseke arról tájékoztatta az uniós biztost, hogy Romániában még nem tetőzött a negyedik járványhullám, és hogy a lakosság átoltottsága “az utóbbi időben nőtt ugyan, de nem kielégítő mértékben”.

A tárca azt is közölte, hogy az ügyvivő miniszter ismét támogatást kért az uniós biztostól annak érdekében, hogy a romániai kórházak megfelelő mennyiségű tocilizumab gyógyszerhez jussanak, amely a súlyos állapotban lévő Covid-betegek kezelésében elengedhetetlen. Ugyanakkor meghatározatlan időre egészségügyi csapatok küldését kérte Romániába, amelyek segítséget nyújthatnak a hazai orvosoknak a járvány elleni küzdelemben.

Cseke Attila kedden hasonló ügyben beszélt lengyel hivatali kollégájával, Adam Niedzielskivel is, akitől ígéretet kapott, hogy fontolóra veszik Románia egészségügyi segélyezését.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 20., 18:20
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez a Stella már magától fel kellett volna figyeljen a tarthatatlan helyzetre ,de ő is a saját zsebeinek feltöltésével foglalkozik inkább…családi kölcsönöket vett fel ,szerinte,mert állítólag a számláján rengeteg pénz jelent meg egyszerre…az égi manna !

  • User
   Dátum: 2021. október 21., 9:54
   ÉRTÉKELÉS: 2

   A kulfoldi ujsagok meg a napokban is arrol cikkeztek, hogy hany uj fertozott van Magyarorszagon, mert nyugaton a Magyarorszag cimszavakra kattintanak az emberek, de egy arva hang sem jelent meg Romaniarol. Aztan eloszor arrol tudositottak, hogy Magyarorszag atvett Romaniatol betegeket, mert igy eladhato az ujsag, ha Magyarorszagrol irnak. Csak most, mikor mar ekkora a baj, kozolnek egy rovid hirt Romaniarol, de Romaniarol tudositani nem eri meg, senkit nem erdekel Romania.