Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Csaknem 60 ezer lejre bírásgoltak panzióknál, táborhelyeknél, óvodáknál, bölcsődénél

Csaknem 60 ezer lejre bírásgoltak panzióknál, táborhelyeknél, óvodáknál, bölcsődénél Románia

Egy országos akció keretében panziókat, táborhelyeket, óvodákat, bölcsődéket, étkezdéket ellenőriztek az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) felügyelői az elmúlt hetekben. Az ellenőrzések nyomán 59.800 lejre róttak ki bírságot.

Hirdetés
Hirdetés

A július 7-e és augusztus 31-e között zajló akció célja kiszűrni és kivonni a forgalomból azokat az élelmiszereket, amelyek közegészségügyi kockázatot jelenthetnek a fogyasztók számára – derül ki az ANSVSA pénteki közleményéből.

E szerint július 28-a és augusztus 4-e között összesen 177 egységet (68 panziót, 10 táborhelyet, 15 óvodát, egy bölcsődét, 83 étkezdét) ellenőriztek, és tíz esetben szabtak ki bírságot, összesen 59.800 lej értékben.

A leggyakrabban az élelmiszerek nem megfelelő kezelése, valamint az élelmiszerek feldolgozásával és értékesítésével, illetve a használt munkaeszközökkel kapcsolatos szabályok be nem tartása miatt büntettek. Emellett az élelmiszerek tárolása, illetve a termékek csomagolása és címkézése terén is észleltek rendellenességeket.

Az ellenőrzések a következő időszakban is folytatódnak. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.