Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Costel Alexe volt környezetvédelmi miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA

Costel Alexe volt környezetvédelmi miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA Románia

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) felkérte a legfőbb ügyészséget, hogy az forduljon Klaus Iohannis államfőhöz a volt környezetvédelmi miniszter, Costel Alexe elleni bűnvádi kivizsgálás kérelmezése érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Costel Alexe, a volt környezetvédelmi, víz- és erdőügyi miniszter ellen vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás miatt akar büntetőjogi kivizsgálást indítani a DNA.

A korrupcióellenes ügyészség arról tájékoztatta hétfőn az Agerpres hírügynökséget, hogy az alkotmány és a hatályos törvények alapján a DNA vezetője írásban ismertette az ügyet a legfőbb ügyésszel, akinek az államfőhöz kell fordulnia a bűnügyi kivizsgálás elindításának kérelmezése érdekében, mivel a tett elkövetésekor az érintett személy miniszteri tisztséget töltött be.

Az ügyhöz közel álló források közölték az Agerpres hírügynökséggel, hogy Costel Alexe volt környezetvédelmi, víz- és erdőügyi miniszterről van szó, aki ellen vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás miatt tervez eljárást indítani a DNA.

Az ügyészek szerint az érintett személy körülbelül 103.000 lej értékben kért és kapott terméket 2020. április 23-a és július 7-e között egy acélgyár menedzserétől, a gyár üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó tanúsítványának ingyenes kiállításáért cserébe.

A kapott terméket (körülbelül 22 tonna lemezt, 103.000 lej értékben) egy rokona cégének székhelyén vette át – állítják a nyomozók.

Alexe: közéleti tevékenységem alatt nem kértem és nem is kaptam illetéktelenül javakat

Costel Alexe, akit a korrupcióellenes ügyészség vesztegetés elfogadásával és sikkasztásra való felbujtással gyanúsít, közleményt juttatott el hétfőn az Agerpres hírügynökséghez, amelyben azt írja: bízik az igazságszolgáltatásban, és köztisztségének betöltése alatt soha nem kért és nem kapott illetéktelenül javakat.

„Meglepődéssel vettem tudomásul a korrupcióellenes ügyészség közleményét az ellenem indítandó büntetőjogi eljárás megkezdésére vonatkozó javaslatról. A következőket szeretném leszögezni: bízom az igazságszolgáltatásban és szeretném, ha mielőbb lezárulna ez az eljárás, amely pontosan a valóságot fogja tükrözni: hogy közéleti tevékenységem alatt egyszer sem kértem és nem is kaptam törvénysértő módon illetéktelen javakat” – olvasható Costel Alexe közleményében.

Costel Alexe jelenleg a PNL Iaşi megyei szervezetének és a Iaşi megyei tanácsnak az elnöke.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások