Felhívás!

Ciucă válságstáb megalakítását kérte a kánikula hatásainak figyelemmel követésére

Ciucă válságstáb megalakítását kérte a kánikula hatásainak figyelemmel követésére Románia

Válságstáb létrehozását kérte Nicolae Ciucă miniszterelnök a katasztrófavédelmi főosztálytól a kánikula hatásainak monitorozására.

Ciucă a szerdai kormányülés elején közölte: az országos meteorológiai és hidrológiai intézet prognózisa alapján rendkívül meleg várható a következő napokban, ezért azzal bízta meg a katasztrófavédelmi főosztályt, hogy csütörtöktől külön válságstáb kövesse figyelemmel a kánikula hatásait.

Szerdán az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) is összeül, hogy cselekvési tervet dolgozzon ki a hőség várható következményeinek kezelésére. A kormányfő az egészségügyi és a védelmi minisztériumtól is készenlétet kért, hogy szükség esetén azonnal a lakosság segítségére siethessenek.

Nicolae Ciucă kedden tanácskozott az aszály hatásait monitorozó minisztériumközi bizottsággal. Ezt követően azt mondta, minden hazai és európai erőforrást be kell vetni a mezőgazdaság megmentése érdekében. “Az öntözőrendszerek üzembe helyezése a legfontosabb feladatunk. Az állami tulajdonú vízvezeték-hálózat teljes hálózatát fel kell újítani és ki kell bővíteni. Az aszály sújtotta területeken végrehajtandó intézkedések a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium javaslatain alapulnak majd, és minden szakminisztérium és felelős hatóság hozzá fog járulni az Európa nagy részét már sújtó szárazság hatásai elleni küzdelemhez” – jelentette ki a miniszterelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.