Felhívás!

Ciucă: február 15-e után kezdhetünk el tárgyalni a korlátozások feloldásáról

Ciucă: február 15-e után kezdhetünk el tárgyalni a korlátozások feloldásáról Románia

Ha továbbra is olyan biztatóan alakulnak a járványadatok, mint az elmúlt öt-hat napban, február 15-e után fontolóra veheti a kormány bizonyos korlátozások feloldását – mondta szerda este a miniszterelnök.

Az Antena 3 televíziónak nyilatkozó Nicolae Ciucát többek között arról faggatták, számíthatunk-e arra, hogy tavasszal feloldják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat. A kormányfő rámutatott, folyamatosan tárgyalnak a járványhelyzet alakulásáról az egészségügyi miniszterrel és szakértői csapatával. Az elmúlt hétvégétől kezdődően kedvezően alakultak a járványadatok, napi két-három ezerrel csökkent az új fertőzöttek száma.

“Alexandru Rafila miniszter azt mondta, hogy február 15-e után, a járványhelyzet alakulása és az akkori adatok függvényében kezdhetünk el tárgyalni a kormány szintjén a korlátozások feloldásáról” – magyarázta Nicolae Ciucă. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. február 10., 12:30
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Amelyik hétre napi 40ezer beteg volt jósolva, azokon a napokon 120-130ezer tesztet végeztek, most hogy csökkenjen minden nap kevesebb teszt, pedig most van járvány igazán mert minden második ember beteg. De 15. – től kezdődően feloldunk mindent, mert így látjuk mástól. Azt ne is vegyük figyelembe hogy mennyi a beteg, milyen kevés az iskolákban a gyerek, nézzünk nyugatra és csináljuk amit ők!