Felhívás!

Ciucă: augusztus közepéig döntést hozunk a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban

Ciucă: augusztus közepéig döntést hozunk a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban Románia

Nicolae Ciucă kormányfő a szerdai kormányülés elején közölte, hogy augusztus közepéig végleges döntést hoznak a költségvetés kiigazításáról, hangsúlyozva, hogy figyelembe veszik mind az első hat hónap költségvetési végrehajtását, mind pedig a fogyóanyagokra és szolgáltatásokra fordított kiadások 10%-os csökkentésére vonatkozó irányelvet, hogy biztosítani lehessen a tartalékalapban egy olyan összeget, amelyet a rendkívüli helyzetekre lehet felhasználni.

“A helyzet dinamikája megköveteli, hogy jelentős tartalékkal rendelkezzünk, hogy szükség esetén be tudjunk avatkozni” – nyomatékosította.

Rámutatott: a költségvetés végrehajtásának elemzése az első hat hónapra vonatkozóan folyamatban van és nemsokára elkészül.

“Az adatok tanúsága szerint az egymást követő válságok ellenére, amelyekkel szembe kellett néznünk, a gazdaság és az állampolgárok védelme érdekében kormányszinten hozott intézkedéseink nyomán a bevételek növekedtek, és a költségvetési kiadásokat sikerült a bruttó hazai termék nominális értékének növekedési szintje alatt tartani” – állította Ciucă.

Kiemelte, hogy az első félévben a GDP-arányos költségvetési hiány 1,71 százalékos volt, a bevételek pedig 22,9 százalékkal nőttek a tavalyi év hasonló időszakához mérten.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.