Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: a nyugdíjemelésnek nem kellene meghaladnia a 11 százalékot

Ciucă: a nyugdíjemelésnek nem kellene meghaladnia a 11 százalékot Románia

A nyugdíjemelésnek nem kellene meghaladnia a 11 százalékot, mert ennek az aránynak a túllépése “kihat” a társadalombiztosítási költségvetés hiányára – jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă.

A mioveni-i Dacia üzemnél tett munkalátogatása utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték a miniszterelnököt, hogy született-e döntés a koalícióban a jövő évi nyugdíjemelés pontos mértékéről.

Ciucă elmondta, hogy erre a kérdésre csak a jövő évi költségvetés ismeretében tudna válaszolni. A tervezet kidolgozása azonban kissé elhúzódik, mert a büdzsét idén először programokra bontva állítják össze.

“A nyugdíjemelés mértékéről így csak azt tudom mondani, nem kellene meghaladnia a 11 százalékot, mert ennek az aránynak a túllépése kihat a társadalombiztosítási költségvetés hiányára” – jelentette ki a kormányfő.

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 14., 16:07
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Lehet megérem, hogy egyszer megjelenik az a könyv, amelyben 1859 – től nqpjqinkig felsorolják azokat az államférfijuhokat, akik értettek is ahhoz a munkaterülethez, amely vezetésével megbízták. Ők pedig el is fogadták. Kivétel Caragiale, aki erről azt mondta, hogy nem lehet nevesíteni. Ezért el kellett tűnnie. Azóta sem javult a helyzet. Katonaembert tesznek oda, főminiszternek, aki talán nem túri, ha valaki azt mondja, hogy a nyugdíjasok halomra halnak, ha nem jutnek 22-25% -os frissített levegőhöz, legalább egy féléves árzár mellett.