Felhívás!

Cîţu: nem vásároltunk meg 120 millió adag vakcinát, ez egy több évre szóló rendelés

Cîţu: nem vásároltunk meg 120 millió adag vakcinát, ez egy több évre szóló rendelés Románia

Florin Cîţu miniszterelnök szerdán úgy nyilatkozott, hogy Románia nem vásárolt, csak megrendelt 120 millió adag COVID-19 elleni vakcinát, egy olyan uniós stratégia alapján, amely a helyzettől függően lehetővé teszi viszonteladásukat vagy adományozásukat.

A Victoria-palotában azt kérdezték az újságírók a miniszterelnöktől, miért volt szükség arra, hogy Románia 120 millió dózis COVID-19 elleni vakcinát vásároljon, és hogy mennyibe fog ez kerülni.

“Nem vettük meg. Ez egy rendelés. (…) A vakcina megvásárlására irányuló stratégia az egész EU-ra kiterjed. Mindenkinek ugyanaz a stratégiája” – magyarázta a kormányfő, hozzátéve, a stratégiát eredetileg az Európai Bizottság dolgozta ki oly módon, hogy lehetőséget teremtsen a vakcinák továbbértékesítsére vagy továbbadományozására más országoknak.

“Ha nem csatlakoztunk volna ehhez a stratégiához, akkor talán nem lett volna oltásunk ilyen rövid idő alatt” – tette hozzá.

Cîţu nyomatékosította, hogy az oltásokra vonatkozó rendelés nem egy, hanem több évre szól.

“Meglátjuk, mi lesz a végső számla, amikor a fizetésre kerül a sor. Sokat eladtunk belőlük, egyeseknek lement az áruk. Nem volt első perctől egy fix összegről szó. Először történik a megrendelés, aztán kapjuk meg a számlát” – fogalmazott a miniszterelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások