Felhívás!

Cîţu: keressük a megoldásokat az oltási kampány folytatására

Cîţu: keressük a megoldásokat az oltási kampány folytatására Románia

A hatóságok a továbbiakban megtesznek “minden erőfeszítést” a lakosság meggyőzésére arról, hogy az egyetlen kiutat a járványból az oltás jelenti – jelentette ki szerdán Florin Cîţu kormányfő. Hozzátette ugyanakkor, hogy minden romániainak a személyes felelőssége is megóvni a saját és a családja egészségét az immunizálás révén.

A miniszterelnök elmondta, az egészségügyi minisztérium több javaslatot is a kormány és a koalíció elé terjesztett az oltási kampány felgyorsítására. Ezek egy része a korlátozásokon, másik része a lakosság ösztönzésén alapszik. “Meglátjuk, hogy a javaslatokból miket fogad el a koalíció, de ismétlem, keressük a megoldásokat az oltási kampány felgyorsítására” – mondta Florin Cîţu a kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen napi fertőzésszám esetén vezet be a kormány újabb korlátozásokat, illetve megvalósíthatónak tartja-e az egészségügyi miniszternek azt a javaslatát, hogy korlátozzák a beoltatlan személyek részvételét a beltéri eseményeken, a kormányfő kijelentette: a fertőzöttségi ráta küszöbértékei továbbra is érvényesek.

“A 0,5 ezrelékes, 1,5 ezrelékes, 2 ezrelékes és 3 ezrelékes küszöbértékekről nem mondtunk le. Amikor egy településen a fertőzöttségi ráta egy adott értéket elér, bizonyos szabályok lépnek hatályba. Ezekről a szabályokról mi nem mondtunk le, tehát nem kell semmit újra kitalálnunk. Tavaly is léteztek és működtek ezek a küszöbértékek, és továbbra is alkalmazni fogjuk ezeket” – mondta a miniszterelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 22., 10:11
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Bármibe fogadok bárkivel,hogy ki fogják sütni,hogy az antigén tesztek és a PCR tesztek nem megbízhatóak, pedig másfél évig ezeknek alapján számolták a betegeket és zárták le az országot. Azért teszik, hogy teljesen kiiktassák a negatív teszt lehetőségét és csak az oltás maradjon az opció! (Még) nem merik kötelezővé tenni, de biztosan terelnek feléje.