Felhívás!

Cîţu: el tudjuk érni június elsejéig az ötmillió beoltottat

Cîţu: el tudjuk érni június elsejéig az ötmillió beoltottat Románia

El lehet érni az ötmillió beoltott személyre vonatkozó célkitűzést június elsejéig, jelentette ki szerdán Florin Cîţu miniszterelnök, hozzátéve azonban, hogy ez csak “egy szám”, a koronavírus-pandémia legyőzése jelenti a fő célkitűzést.

“Véleményem szerint Romániában ez lehetséges. El tudjuk érni az ötmillió beoltott személyt, de tulajdonképpen a cél nem az, hogy egy bizonyos számot elérjünk. A cél az, hogy a világjárványt legyőzzük. És csak immunizálással tudjuk legyőzni a világjárványt” – szögezte le a kormányfő a Victoria-palotában tartott sajtóértekezletén.

Pont azért tudott a kormány lazításokat bevezetni, mert a lakosság egy része beoltatta magát és ezáltal csökkent a fertőzöttségi ráta, mutatott rá.

“Úgy gondolom, a románok megértették az üzenetet, és be fogják oltatni magukat, elsősorban a saját és a családjuk egészsége érdekében, és azért, hogy jobb életük legyen” – tette hozzá Cîţu.

Arra a kérdésre, hogy akkor is lesznek lazítások, ha nem érjük el az ötmillió beoltottat, Cîţu így válaszolt: “Június elsején lesznek lazítások”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.