Felhívás!

Cioloș legalább a második politikai erővé akar válni az EP-választás után

Cioloș legalább a második politikai erővé akar válni az EP-választás után Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta választási szövetség “ha nem is az első, de a második” politikai erővé készül válni az országban a májusi európai parlamenti választások után – jelentette ki szombaton Galacon a PLUS elnöke, Dacian Cioloş.

A volt miniszterelnök úgy vélekedett, az európai parlamenti választásokkor nem csupán az dől el, hogy kik fogják képviselni Romániát az Európai Parlamentben, hanem referendum jellege lesz, mert ekkor a román állampolgárok azt is kinyilvánítják majd, hogy a demokrácia útját választják-e vagy sem az ország számára.

Cioloş reményét fejezte ki, hogy az USR-PLUS szövetség “nagyon jó” eredményt fog elérni az EP-választáson, hiszen “valós politikai alternatívát” kínál, és nem valaki ellen irányul, hanem Románia számára nyújt hosszútávú fejlődési lehetőséget.

Arra az újságírói kérdésre, hogy ő lesz-e az USR-PLUS szövetség államfőjelöltje, Dacian Cioloş azt felelte: “Ez is egy lehetőség, de lehet más is.”

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások