Felhívás!

Cioloş: az USR nem vesz részt a cotroceni-i egyeztetéseken

Cioloş: az USR nem vesz részt a cotroceni-i egyeztetéseken Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem vesz részt a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett hétfői kormányalakítási tárgyalásokon – közölte az alakulat vezetőtestületének döntését Dacian Cioloş.

A parlamentben adott nyilatkozatában az USR elnöke felrótta az államfőnek, hogy nem tett eleget közvetítői szerepének, ehelyett inkább “ezen monstruózus PSD-PNL-RMDSZ koalíció keresztapjává” vált. Az új koalíció az egykori Nemzeti Megmentési Frontra (FSN) emlékeztet, amely a teljes hatalmat birtokolta a román államban – vélekedett Cioloş, aki úgy látja, hogy ez a hatalom reformellenes lesz. Az USR-nek mostantól kezdve az a szerep jut, hogy az ellenzéket vezesse – tette hozzá.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetője kijelentette, pártja nem fog megszavazni egy olyan kormányt, amelyet az a PSD tart a karmaiban, amely “lemészárolta az igazságügyi törvényeket és augusztus 10-én elgázosította a román állampolgárokat”.

“Románia Parlamentjében és az Európai Parlamentben biztosított minden eszközzel élni fogunk annak érdekében, hogy a román állampolgároknak járó 30 milliárd valóban modernizációs projektekre jusson az országos helyreállítási tervnek megfelelően, és ne a PSD, valamint a PNL klientúrájának zsebébe” – mondta Dacian Cioloş.

Klaus Iohannis államfő kormányalakítási tárgyalásokra hívta hétfőre a parlamenti pártok képviselőit. Az egyeztetések délben kezdődtek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.