A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Cioloş arra vár, hogy a PNL felsorakozzon a pártja mellé

Cioloş arra vár, hogy a PNL felsorakozzon a pártja mellé Románia

Várom, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felsorakozzon mellénk, hogy jobbá tegyük Romániát – nyilatkozta csütörtökön Dacian Cioloş, a Románia Együtt Mozgalom alapító elnöke.

A volt miniszterelnök visszatért a legutóbbi bírálata miatt őt ért liberális reakciókra.

“Nem nekem kell megreformálnom a PNL-t. 2016-ban sem tudtam, de akkor sem az én feladatom volt. Ez a becsületes liberálisok feladata. (…) Minden politikai pártnak tisztában kell lennie azzal, hogyha nem képesek magukat megreformálni, akkor ezt meg fogják tenni voksaikkal a választók” – hangsúlyozta Cioloş, aki rámutatott: a Szociáldemokrata Párt (PSD) hatalma csak széleskörű összefogással dönthető meg.

A volt kormányfő azt mondja: egyaránt nyitott az együttműködésre a Nemzeti Liberális Párttal és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) is.

“Várom, hogy a PNL felsorakozzon mellénk, hogy jobbá tegyük Romániát” – írta Facebook-bejegyzésében Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş volt miniszterelnök úgy fogalmazott múlt heti Facebook-bejegyzésében, hogy a PNL egy elavult párt, amely konokul elutasítja a reformokat, és amely nem hajlandó, hogy az általa alapított Románia Együtt Mozgalom mellé állva ‘egy jóléten alapuló, mély reformot vezessen be a román társadalomba”.

Ezzel kapcsolatban Ludovic Orban, a PNL elnöke ‘csodálkozásának’ adott hangot, mert szerinte azzal, hogy Dacian Cioloş a PNL-t támadja, a PSD-nek tesz jót.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.