Felhívás!

Ciolacu szerint másik jogszabályra lenne szükség az áram- és gázszámlák kompenzálására

Ciolacu szerint másik jogszabályra lenne szükség az áram- és gázszámlák kompenzálására Románia

Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök szerint az energia- és gázszámlák kompenzálásának más módját kellene megtalálni a kormánykoalícióban, mert a jelenlegi törvény nem hatékony és nem kivitelezhető.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője az Antena 3 tv-csatornának nyilatkozva fejtette ki ezt kedd este arra a kérdésre, hogy a kormánykoalícióban megtalálták-e a megfelelő eszközt arra, hogy a lakosság megbirkózzon az áram- és gázár növekedésével.

“Véleményem szerint az ármaximálásról és a számlák kompenzálásáról szóló törvény nem hatékony, és nem lehet gyakorlatba ültetni. Minél hamarabb össze kellene ülnünk a koalícióban, hogy kidolgozzunk egy másik jogszabályt, amit vagy felelősségvállalással fogadunk el, vagy rendkívüli parlamenti ülésszakot hívunk össze” – mondta Ciolacu.

Szerinte a jelenlegi törvény a magánszemélyeknek és a romániai vállalatoknak sem előnyös, mert az utóbbiak a jelen árak mellett nem versenyképesek, és előbb-utóbb elbocsátások fognak következni.

Még nem jutottak közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően

Marcel Ciolacu elmondása szerint a kormánykoalícióban nem jutottak még közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően.

Az Antena 3 kedd esti műsorában Ciolacu rámutatott, Alexandru Rafila professzor javasolt egy tudományos alapokon nyugvó jogszabályt a vírus terjedésének visszaszorítására, és mihelyt az esetszámok fokozott növekedésnek indulnak, meg kell tudnunk állítani az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás súlyosbodását.

A Covid-igazolvánnyal kapcsolatban kifejtette: nem sikerült kidolgozni a legjobb variánst, viták voltak arra vonatkozóan, hogy alkotmányellenes-e, vagy nem, illetve arra is, hogy milyen mértékben hatékony. Véleménye szerint nem a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése kell hogy jelentse az egyetlen eszközt, és nem hiszi, hogy “feltétlenül nyomást kellene gyakorolni a romániaiakra, hogy beoltassák magukat”.

“A jelenleg parlamenti vitán levő, a PNL által javasolt jogszabálytervezet egyetlen cikkelyt tartalmazott: kötelezte az orvosokat az oltás felvételére, és mi ezzel nem értettünk egyet” – említette meg a Szociáldemokrata Párt elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.