Felhívás!

Ciolacu: Cioloş “gúnyolódásból” kapott kormányalakítási megbízást az államfőtől

Ciolacu: Cioloş “gúnyolódásból” kapott kormányalakítási megbízást az államfőtől Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint Dacian Cioloş “gúnyolódásból” kapott kormányalakítási megbízást az államfőtől. Marcel Ciolacu úgy véli, jelen helyzetben egy “apolitikus szakemberekből” álló kormány kinevezése lenne a helyes döntés.

“Románia újkori történelmében még soha nem tátongott ekkora szakadék az ország vezetői és a lakosság között. Cioloş gúnyolódásból való miniszterelnöki jelölése – miközben már nemcsak a kórházakban, hanem a temetőkben sincs hely – azt mutatja, hogy az államfő mennyire elrugaszkodott a valóságtól, mennyire cinikus és felelőtlen” – fogalmazott Ciolacu.

A PSD elnöke emlékeztetett, hogy naponta csaknem 400 ember hal bele a koronavírus szövődményeibe, “miután Iohannis három hónappal ezelőtt azt mondta, hogy megoldotta a járványhelyzetet”.

Ciolacu szerint jelen helyzetben az államfő részéről egy “apolitikus szakemberekből” álló kormány kinevezése lenne a helyes döntés, amelynek az előre hozott választásokig kellene tisztségben maradnia, hogy kezelje a járványhelyzetet és a gazdaságot.

“Ennyi pusztítás után el kellene kezdenie építeni! Az elnöknek az a kötelessége, hogy megoldást találjon a románok problémáira: a járványra és a drámaian csökkenő jövedelmekre” – tette hozzá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.