Felhívás!

Ciolacu: a PSD soha nem fogja megszavazni ezt a kormányt

Ciolacu: a PSD soha nem fogja megszavazni ezt a kormányt Románia

Marcel Ciolacu szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fog bizalmat szavazni a jobbközép koalíció által javasolt kormánynak, amelyet “az alulfejlettség és a nemzeti tékozlás” kormányának nevez.

“Orban és Barna tisztségéhsége felülkerekedett a Romániát az egészségügyi és gazdasági válságból kivezető valós megoldások megtalálására irányuló érdeken. Politikai hiénák, akik semmiféle reformot nem fognak véghez vinni” – fogalmaz egy Facebook-bejegyzésben Ciolacu.

Hozzáteszi, alakulata nem hajlandó megszavazni “az alulfejlettség és a nemzeti tékozlás kormányát”, amely a válságban fogja tartani Romániát.

“Vajon Iohannis elnök nyugodtan alszik, tudva, hogy a liberálisok azok kezére adták az ország erdőit, akik meg akarták vásárolni Erdélyt, hogy hátukra kapva elfussanak vele?” – áll még a bejegyzésben.

Ludovic Orban liberális pártelnök péntek este jelentette be, hogy a PNL, az USR-PLUS és az RMDSZ megállapodásra jutott az új kormány struktúráját és a parlament vezető tisztségeit illetően. A jövendőbeli kormánynak két miniszterelnök-helyettese és 18 minisztere lesz, a PNL-nek kilenc, az USR-PLUS-nak hat, az RMDSZ-nek pedig három minisztere lesz az új kabinetben. A PNL kapja a védelmi, a külügyi, a pénzügyi, a belügyi, az oktatási, az energiaügyi, a mezőgazdasági, a kulturális és a munkaügyi tárcát, az USR-PLUS irányítaná az igazságügyi, a szállításügyi, az egészségügyi, az európai alapokat kezelő, a kutatási és innovációs, valamint a gazdasági minisztériumot, míg az RMDSZ-nek a fejlesztési, a környezetvédelmi és az ifjúsági tárca jut.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások