Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu: a PSD nem lép választási szövetségre egyetlen párttal sem

Ciolacu: a PSD nem lép választási szövetségre egyetlen párttal sem Románia

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden úgy nyilatkozott, pártja idén egyetlen politikai alakulattal sem köt választási szövetséget a parlamenti választások idejére.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD országos politikai tanácsának keddi ülését követően Ciolacu azt mondta: pártbéli kollégáival folytatott tanácskozások nyomán arra az elhatározásra jutottak, hogy az alakulat ebben az évben önállóan vág neki a megmérettetésnek. A döntéskor sokat nyomott a latban, hogy a helyhatósági választásokon is önállóan indulnak a PSD jelöltjei, akiknek kihívói között minden párt képviselői egyaránt megtalálhatók.

Azt is elmondta ugyanakkor: a választások után, a megyei és helyi tanácsokban megszerzendő többség érdekében a PSD hajlandó lehet politikai szövetségre lépni a Pro Romániával.

Tăriceanu nem indul a PSD listáján

Marcel Ciolacu arról is beszámolt, felajánlotta Călin Popescu-Tăriceanunak, hogy a szociáldemokraták listáján induljon a parlamenti választásokon, az ALDE elnöke azonban elutasította az ajánlatot, mondván, hogy az nem lenne politikailag tisztességes.

“Beszéltem Călin Popescu-Tăriceanu elnök úrral, felajánlottam neki, hogy jelöltesse magát a PSD listáján, ő viszont elmagyarázta, hogy ha elfogadná, az politikailag tisztességtelen lenne. Teljes mértékben tiszteletben tartom a döntését” – mondta Ciolacu.

Călin Popescu-Tăriceanu hétfőn a Facebookon cáfolta azt a feltételezést, hogy az ALDE vezetői a PSD listáin jelöltetnék magukat.

“Én úgy vélekedtem és vélekedek, hogy hasznos lenne egy szövetség az ALDE, a PSD és a Pro Románia között, mert ebben a konstrukcióban hatékonyabban fel lehetne lépni a PNL diktatúrájával szemben. De ha ezt a szövetséget nem lehet létrehozni, az nem a mi hibánk, és az ALDE vezetőségéből senki nem fog a PSD listáin indulni, mert elveszítenénk politikai identitásunkat” – olvasható a Tăriceanu bejegyzésében.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük