Felhívás!

Cîmpeanu: nem függesztettük fel a tanulók heti kétszeri tesztelését

Cîmpeanu: nem függesztettük fel a tanulók heti kétszeri tesztelését Románia

A diákok koronavírus elleni tesztelését nem függesztették fel, ez a lehetőség szóba sem került – jelentette be vasárnap este Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A tárcavezető szerint csak a tesztelés napját változtatták meg, de azt is csak ideiglenesen, erre a hétre vonatkozóan.

Mivel a nyáltesztek legújabb tételét a beszállítók késlekedése miatt a vasárnapi nap folyamán juttatták csak el az oktatási intézményeknek, a minisztérium úgy döntött, hogy a december 13-17. közötti héten hétfő és csütörtök helyett kedden és pénteken teszteljék a gyerekeket.

“A tárca vezetősége folyamatosan kapcsolatban áll a katasztrófavédelmi főigazgatósággal (DSU), hogy gyors és hatékony megoldásokat találjon az óvodáskorú gyermekek, diákok és a tanügyi személyzet teszteléséhez szükséges anyagok biztosítására. A tesztelés hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön, vagy kedden és pénteken történik, a nyáltesztek leszállításától függően’ – szögezte le Sorin Cîmpeanu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 13., 11:06
    ÉRTÉKELÉS: 2

    S hanem legyen szerda és szombat, vagy csütörtök és vasárnap, vagy adják úgy mint a tej, kifli, alma programban két hetente egy egy dobozzal, vagy kinek ami jut. Ne akadjunk fel ilyeneken, hogy megjött, nem jött. A törvényt módosítani lehet, ja csak követni nem. Na nem baj aki nem tartja be azt büntetik, hisz azt is lehet.