Felhívás!

FRISSÍTVE: Caracali ügy: további gyilkosságok elkövetésével gyanúsítják Gheorghe Dincát

FRISSÍTVE: Caracali ügy: további gyilkosságok elkövetésével gyanúsítják Gheorghe Dincát Románia

Gheorghe Dincával kapcsolatban, akit a 15 éves Alexandra Măceşanu és a 18 éves Luiza Melencu meggyilkolásával gyanúsítanak, felmerül a gyanú, hogy további gyilkosságokat követett el – erősítette meg kedden Alexandru Bogdan, Dincă ügyvédje.

A caracali ügyvéd szerint a gyanú az elkövetés hasonló módjának okán merül fel.

Alexandru Bogdan szerint lehetséges, hogy kedden védencét kórházba szállítják, mert azt állítja, hogy borda- és mellcsonttörése van, amit az őt előállító rendőrök okoztak volna.

FRISSÍTÉS: Dincă visszavonta a fellebezését

Gheorghe Dincă, akit a 15 éves Alexandra Măceşanu és a 18 éves Luiza Melencu meggyilkolásával gyanúsítanak, visszavonta fellebbezését, amelyet a craiovai törvényszék szombati határozata ellen nyújtott be, amely előzetes letartóztatásáról rendelkezett.

Az óvást a craiovai ítélőtábla keddi, néhány perces tárgyalásán vonta vissza. Dincát előbb kiskorúval folytatott kereskedelemmel és nemi erőszakkal gyanúsították, amelyért előzetes letartóztatásba helyezték, viszont vasárnap este a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei elrendelték a nyomozás kiterjesztését minősített emberölés bűncselekményének gyanúja miatt. A gyanúsított ügyvédje, Alexandru Bogdan szerint, védence ezt követően döntött az óvás visszavonásáról.

Bogdan elmondta: azt javasolta Dincának, hogy az igazat vallja, mert ha a bizonyítékok ellene vannak, a tagadás semmit sem segít rajta. Az ügyvéd szerint Dincának lelkiismeret-furdalása van az elkövetett tettei miatt, a kihallgatáson, a cselekmény részletezésénél rosszul lett.

Bogdan szerint Dincă családját (feleségét, lányát, fiát) meglepték a történtek, mert a gyanúsított ‘példamutató férj volt’. A család részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, mert ‘tudják, hogy mit jelent’ egy ilyen tragédia (Dincának öt unokája van).

Az ügyvéd szerint az eset hétfői rekonstruálása az eljárást zavaró sajtó miatt maradt félbe, nem pedig azért, mert a gyanúsított nem működött volna együtt a nyomozókkal.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.