Hirdetés
Hirdetés

Caracali ügy: kivizsgáló bizottság létrehozását kezdeményezi a képviselőház elnöke

Caracali ügy: kivizsgáló bizottság létrehozását kezdeményezi a képviselőház elnöke Románia

Sürgős tanácskozást indítványoz a frakcióvezetőkkel Marcel Ciolacu képviselőházi elnök annak érdekében, hogy bizottságot hozzanak létre, amely a caracali tragédiához vezető körülményeket vizsgálja ki – közölte az alsóház szombaton az Agerpres hírügynökséggel.

Hirdetés
Hirdetés

A közlemény szerint a kivizsgálás végkövetkeztetései segíteni fognak olyan adminisztratív intézkedéseket hozni, amelyek a jövőben megakadályozzák a caracalihoz hasonló esetek megismétlődését.

Ciolacu ugyanakkor leszögezte, hogy támogatni fogja a gyilkosságért, nemi erőszakért és pedofíliáért foganatosítandó büntetések szigorítását célzó indítványokat.

Menesztették az Olt megyei és a caracali rendőrparancsnokot

Nicolae Moga belügyminiszter szombat este Slatinán bejelentette, hogy menesztették tisztségéből az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság éléről annak parancsnokát és helyetteseit. Az intézmény vezetésével Vasile Armaşu főfelügyelőt, az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) közrendfenntartási igazgatóságának vezetőjét bízták meg.

Menesztették tisztségéből Caracal város rendőrparancsnokát és helyettesét is.

Az Olt megyei rendőrség alárendeltségébe tartozó összes intézmény tevékenységét kielemzik, és a szerdai kormányülésen új Olt megyei prefektust és alprefektust javasolnak majd – közölte Nicolae Moga.

A caracali ügy kapcsán tapasztalt hatósági eljárás miatt a belügyminiszter korábban menesztette a román országos rendőrség legfőbb parancsnokát, Ioan Budát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük