Felhívás!

Caracali-ügy: emberölésben való bűnrészesség gyanújával nyomoznak Gheorghe Dincă felesége ellen

Caracali-ügy: emberölésben való bűnrészesség gyanújával nyomoznak Gheorghe Dincă felesége ellen Románia

Emberölésben való bűnrészességre vonatkozó feljelentés nyomán in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított a DIICOT a caracali gyilkosságok fő gyanúsítottjának, Gheorghe Dincának felesége, Elena Dincă ellen – erősítette meg Felix Bănilă, a DIICOT főügyésze.

Felix Bănilă tájékoztatása szerint a feljelentést az egyik áldozat, Luiza Melencu édesanyja nyújtotta be augusztus 22-én. A feltételezés szerint Elena Dincă, Gheorghe Dincă felesége tettestárs lehetett a caracali gyilkosságokban.

Olasz és az amerikai segítséget is kértek

Európai nyomozási határozatot küldtek a román hatóságok az olasz igazságügyi szerveknek, nyomozati intézkedéseket kérve a Caracal-ügyben – közölte pénteken a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyésze.

Felix Bănilă sajtótájékoztatóján rámutatott, az ügy tisztázása, illetve a bűntettek elkövetésében esetlegesen részt vevő más személyek azonosítása érdekében augusztus 7-én a DIICOT európai nyomozási határozatot küldött az olasz hatóságoknak, információkat kérve az üggyel kapcsolatban, július 25-én pedig bírói megkereséssel fordultak az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz. Emellett megvizsgálták a gyanúsított, Gheorghe Dincă és családtagjainak bankszámláját, tranzakcióit – tette hozzá a főügyész.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 6., 15:23
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Mi az, hogy bunreszes?! Hiszen ugyanannak a maffia bandanak a tagja mint amelyiknek a ferje is dolgozott. Idelye volna a nyomozast kiterjeszteni Olaszorszagra is, mert ezt a not az olasz Camorra maffia tagjai kozt is tobbszor lattak. Es idelye volna a nyomozast kiterjeszteni Romania tobbi megyejere is, mert az emberrablasok nem most kezdodtek, hanem meg 2012-ben. Azota Romania tobb megyejebol tuntek el fiatal lanyok, akiket Olaszorszagban, Hollandiaban, Spanyolorszagban, Portugaliaban, Gorogorszagban stb., futtatnak elrabloik es akik mind a mai napig eltuntnek vannak nyilvanitva. Es a magasabb korok fele (peldaul roman es kulfoldi politikusok fele) is el lehetne kezdeni a nyomozast, mert a “capo di tutti capi” ezek kozt van! Az “omul cu cap” es az “omul cu glontul”, mint ahogyan ezt kifejtette a volt allamfo, Traian Basescu egy korabbi tevemusorban. Es meg az is lehet, hogy ennel sokkal tobbet is tudna mondani Basescu, ha a roman hatosagok egy kisse megszorongatnak a golyoit, hiszen akkor 2012-ben, amikor ezek a bandak megalakultak, akkor O volt Romania elnoke.