Hirdetés
Hirdetés

Caracali ügy: bűnügyi kivizsgálást indítottak a DNS-vizsgálattal kapcsolatban

Caracali ügy: bűnügyi kivizsgálást indítottak a DNS-vizsgálattal kapcsolatban Románia

In rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást indított a legfőbb ügyészség azzal kapcsolatban, ahogyan a Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) szakemberei elvégezték a DNS-vizsgálatot azokon az Alexandra Măceşanunak tulajdonított csontmaradványokon, amelyeket Gheorghe Dincă caracali házának udvarán, egy hordóban találtak.

Hirdetés
Hirdetés

Az Agerpres hírügynökség érdeklődésére a legfőbb ügyészség közölte: bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomoznak.

Bogdan Licu ügyvivő főügyész elmondta: az eljárást Alexandru Cumpănaşu, az áldozat nagybátyának feljelentése nyomán indították.

Szeptember 2-án a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az igazságügyi orvostani intézet jelentésére hivatkozva bejelentette, hogy a Gheorghe Dincă otthonában a fémhordóból származó hamuban található csonttöredékek 99,93%-os valószínűséggel Alexandra Măceşanutól származnak.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd elégette a holttestet. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, aki idén áprilisban tűnt el.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük