Felhívás!

Botrányba fulladt Diana Șoșoacă meghallgatása a jogi bizottságban

Botrányba fulladt Diana Șoșoacă meghallgatása a jogi bizottságban Románia

Felfüggesztették kedden a szenátus jogi bizottságának ülését, amelyen a Diana Şoşoacă szenátor “magatartásbeli kisiklásainak” megvizsgálására vonatkozó, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által benyújtott igénylést kellett volna megvitatnia a testületnek.

Panaszában a PNL felrója, hogy a szenátor az ülésszak elejétől “ártalmas és szabályzatellenes magatartást” tanúsít, folyamatosan megszegi a járványügyi szabályokat, nem viseli a védőmaszkot a szenátus üléstermében, felszólalásaiban gyűlöletre uszít.

Diana Şoşoacă is megjelent a testület keddi ülésén, de mivel a szabványoknak nem megfelelő védőmaszkot viselt, a bizottság elnöke, Iulia Scântei feltartóztatta az ajtónál. A figyelmeztetés ellenére két perccel később Şoşoacă bevonult a terembe, ügyvédje kíséretében.

“Jöttem, hogy adjak leckét nekik az alkotmányos jogokból. Diszkrimináció, ami történik” – mondta.

Az ülésterem ajtajában a férje és Mihai Lasca volt AUR-os, jelenleg független képviselő várta Diana Şoşoacát, aki 20 perc után elhagyta a termet. Mint mondta, kizárólag a védőmaszkról tárgyaltak bent, amelyet azonban – állítása szerint – nem kell viselni, “ha megnehezíti a légzést”.

“Iulia Scântei asszony, ön sérti a védelemhez való alkotmányos jogot. (…) Bűnvádi feljelentést fogok tenni ön ellen” – kiabált az ajtóból a szenátor a bizottság elnökének.

Ugyanakkor azt állította, hogy megsérült a lába, amikor az ajtónál álló két személy megpróbálta megakadályozni, hogy bejusson, ezért hívni akarta a 112-es egységes segélyhívó számot.

Végül férje segítségével sikerült ismét bemennie az ülésterembe, akkor azonban a bizottság tagjai távoztak.

A testület elnöke, Iulia Scântei utólag úgy nyilatkozott, tájékoztatni fogja a történtekről a szenátus vezetőségét, és újabb ülést tartanak majd a liberálisok igénylésének megvitatására.

Arra a felvetésre, miszerint több olyan személy is van a parlamentben, aki nem hord védőmaszkot, a politikus azt mondta, “a kollektív törvénysértést” nem lehet érvként felhozni a szabályok be nem tartására.

A Diana Şoşoacă által kilátásba helyezett bűnvádi feljelentés kapcsán Scântei leszögezte, csak a szenátoron múlik, hogy ezt megteszi-e. Ugyanakkor felhívást intézett Şoşoacă támogatóihoz, hogy “ne engedjenek a gyűlöletre és erőszakra való uszításnak”. “Románia Parlamentjében be kell tartani a törvényeket!” – nyomatékosította a jogi bizottság elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 14., 10:44
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Kell az ingyen cirkusz nem egyebkent hanem a “popor” felejtse hogy a korhazakban hol sulnek meg a paciensek vagy eppenseg oxigen nelkul maradnak !!! A lenyeg az, hogy bizonyos cegek eladtak a korhazi szerkot a roman alamnak, persze jo penzert !!!

 • User
  Dátum: 2021. április 14., 11:16
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Mert ő SZENÁTOR , úgy gondolja ezzel hatalom is jár , túlértékeli magát , egocentrikus ítéleteit logikusnak látja … egyszóval ő kelme paranoiában szenved !