Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Börtönt kaphatnak disznóvágásért

Börtönt kaphatnak disznóvágásért Románia

Az olaszok leszoktak az önfenntartó életmódról – akár így is értelmezhetjük azt a történetet, ami nagy felháborodást váltott ki a „nagy csizmában”. Négy honfitársunkat ugyanis börtön fenyegeti azért, mert disznót vágtak az udvarukon. A közvélemény a disznó pártját fogta, a közösségi hálókon olyan bejegyzések is megjelentek, miszerint nem ártana, ha a románok is úgy végeznék, mint a sertés.

Hirdetés
Hirdetés

Az Anzio városban történt esetről az Il Messaggero lap adott hírt, amely a nagy terjedelmű cikkét egy nájlonnal letakart, rendőrök által őrzett, megperzselt fél sertés képével illusztrálta. A lap szerint a románok a szigorú EU-s vágási szabályokat figyelmen kívül hagyva áldozták fel a haszonállatot, és a rendőrséget a disznó által kiadott hangok miatt megijedt és elszörnyedt szomszédjaik vitték a nyakukra. A Sergio Ierace parancsnok által vezetett rendőrkülönítmény tagjai elszörnyedve állapították meg, hogy állatkínzásról van szó (úgy tűnik, hogy a mai napig Háromszéken is honos, klasszikus háztájéki disznóvágásról lehetett szó – szerk.), éppen ezért riasztották a helyi egészségügyi hivatal munkatársait is, akik szintén jegyzőkönyvezték a barbarizmust és a civilizálatlan körülményeket. Mivel nyomozást rendeltek el, sikerült azonosítani azt a farmot is, ahonnan az amatőr böllérek a sertést vásárolták, most annak az átvilágítása is zajlik, hogy az állat megfelelően volt-e szállítva.

Hirdetés
Hirdetés

A négy, 34-40 év közötti román és az állat szállításában segédkező olasz polgár ellen állatkínzás és illegális húsfeldolgozás miatt indul eljárás. Az Il Messaggero szerint hat hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetés vár rájuk, és mindezek mellé még egy 150 ezer eurós (!) pénzbírságot is kaphatnak. Az internet népe ezen is túlmegy, a percek alatt 800 megosztást kapó tudósítás alatt szidalmazó bejegyzések százai jelentek meg és nem ritka az olyan sem, amelynek megfogalmazója a románok halálát is jónak látná.

Hirdetés
Hirdetés

Elenyésző számban, de vannak józanabb hangú bejegyzések is: akad, aki azt idézi fel, hogy gyerekkorában a nagy csizma minden szegletében hasonlóan zajlott a disznóvágás. Egy másik bejegyző szerint ami „ezelőtt 20-30 évvel ünnepszámba ment, ma már gyilkosságnak számít”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 3., 10:19
  ÉRTÉKELÉS: 14

  When in Rome,do as the Romans do.Magyarul:Ha Rómában vagy ,tégy úgy mint a rómaiak.Vagyis tarts be az ottani törvényeket,szokásokat.Ha vendégmunkások Olaszországban ,mert még azok,akkor nehogy már azt csinálják mintha Olténiában lennének.Nu sunteti acasa !

 • User
  Dátum: 2019. január 3., 13:20
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az arabok az erkélyen vágják le a juhot és a vérét az utcára engedik.De úgy tudom,hogy mások/nem muszlimok/ disznót is vágtak erkélyen.Szép kis világ mit mondjak.