Hirdetés
Hirdetés

Börtönbüntetést kaphatnak az ittasan és jogosítvány nélkül halálos balesetet okozó sofőrök

Börtönbüntetést kaphatnak az ittasan és jogosítvány nélkül halálos balesetet okozó sofőrök Románia

Gyorsított eljárásban vitatja meg a parlament azt a törvénytervezetet, amely börtönbüntetést ír elő azon gépkocsivezetők számára, akik ittasan és jogosítvány nélkül halálos balesetet okoznak – jelentette be Robert Cazanciuc szociáldemokrata párti (PSD-) szenátor.

A törvényhozó arra reagált, hogy szerda este egy ittasan és jogosítvány nélkül vezető férfi elütött egy petrozsényi gyalogátkelőn hat kiskorút, akik közül egyik a kórházban meghalt.

Robert Cazanciuc csütörtöki Facebook-bejegyzésében rámutatott, kérte, hogy az ittasan és jogosítvány nélkül halálos balesetet okozó gépkocsivezetők számára “egyenesen börtönbüntetést” előíró törvénytervezetét gyorsított eljárásban vitassa meg a parlament, és igénylését jóváhagyták, így a szenátus első plenáris ülésén szavazni fognak a törvényjavaslatról.

A petrozsényi gázolásos balesetet egy 19 éves aninószai (Aninoasa) fiatalember okozta, aki ittasan és jogosítvány nélkül vezette az autót, majd elmenekült a helyszínről. Miután a rendőrségnek sikerült kézre kerítenie, megszondáztatták, szervezetében 0,81 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mértek.

A gyalogátjárón elütött gyerekek 11 és 14 év közöttiek.

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása, alkoholos befolyásoltság alatti járművezetés és jogosítvány nélküli vezetés miatt indult bűnvádi eljárás. 

forrás: Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 23., 13:23
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Az aki ittasan vezet sohasem szabadna jogosítványhoz jusson. Már rég börtönbe kellene zárni az ilyent meg fel sem méri hogy tönkre tett annyi életét

 • User
  Dátum: 2022. december 25., 9:34
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Köszönjük ezt a fontos hírt. Mert ugye eddig nem kaptál börtönbüntetést, ha jogsi nélkül ittasan embert öltél!?Idióta politikus!

 • User
  Dátum: 2022. december 27., 20:48
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Kaphat????!!!!!!
  Eddig sem sokat kaphattak……..
  Jó formán 5 perces tárgyalás után adnék legalább 20 évet!!!!!
  A sok analfabéta, aki vette a könyvet azt is hasonlóan itélném el!!! A rendőrt aki/ akik segítették életfogytiglanra!!!!
  A járművezetés is 1 szakma!!!! 2 osztályal, akik pár éve egy gebével randalíroztak szekérrel, azok most autókat próbálnak vezetni!!!!!1 ik újmagyart idézve,háá hogyne tudna vezetniiiii, 160nal mentünk x helyre…..senki sem kerülte elll!🤣 diikkk á má jó sefer! Sztem nem!!!!!