Felhívás!

Bode: a szolgálati autójukkal balesetet okozó rendőrök nem mentesülnek a büntetőjogi felelősség alól

Bode: a szolgálati autójukkal balesetet okozó rendőrök nem mentesülnek a büntetőjogi felelősség alól Románia

A szolgálati autójukkal munkaidejük közben balesetet okozó rendőrök a küldetésük jellegétől függetlenül csak a szabálysértési felelősség alól mentesülnek, a büntetőjogi felelősség alól nem – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján a belügyminiszter.

Lucian Bode elmondta, vizsgálat indult annak a bukaresti rendőrnek az ügyében, aki a múlt héten egy gyalogátjárón a szolgálati gépkocsijával halálra gázolt egy 13 éves lányt egy másik lánynak pedig súlyos sérüléseket okozott.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a baleset a rendőr munkaideje alatt, nem sürgős küldetés teljesítése közben történt. Hangsúlyozta: a törvény szerint a megkülönböztető jelzést használó, elsőbbségre jogosult járműveknek is óvatosan kell haladniuk a forgalomban, a vezetőik baleset esetén csak a szabályértési felelősség alól mentesülnek, a büntetőjogi felelősség alól nem. Hozzátette: a rendőröknek akkor is óvatosan kell áthaladniuk egy gyalogátjárón a szolgálati autójukkal, ha sürgős küldetést teljesítenek.

Lucian Bode közölte, hogy rendkívül sajnálja a múlt csütörtökön történt tragédiát. “A Raisáéval hasonló korú lány apja vagyok, megrázott ez az eset” – jelentette ki. Elmondta, hogy az ügy átlátható és gyors kivizsgálását kérte a rendőrségtől, és együttérzését fejezte ki az elhunyt gyermek családjának.

A rendőr Bukarest első kerületének egyik gyalogátjáróján gázolt halálra egy 13 éves lányt múlt csütörtökön. A balesetben megsérült egy másik gyermek is, akit kórházba szállítottak. A rendőr nem volt alkohol befolyása alatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 17., 15:41
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Es a sajat tulajdonban levo autoval elkovetett , halalos balesetet okozo rendor , az nem? Lasd a szentgyorgyi tragediat. A bukarestinel 1 halott , 1 sulyosan serult es a rendor szabadlabon? Nem eleg nyivanvalo az eset sulyossaga? Pofatlan idohuzas a szerecsenmosdatasra!!