Felhívás!

Bizalmi szavazást kér pártbéli kollégáitól Dan Barna

Bizalmi szavazást kér pártbéli kollégáitól Dan Barna Románia

Dan Barna bizalmi szavazást fog kérni az általa vezetett Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjaitól, miután az államfőválasztáson nem érte el a kitűzött célt, azaz nem jutott be a második fordulóba. Ezt maga az USR-elnök jelentette be kedden a parlament épületében.

“Egyelőre nem mondok le, hanem bizalmi szavazást kérek a tagoktól. Kollégáim fognak dönteni, ahogy minden esetben történt, amikor kényes helyzet állt elő a párton belül” – fogalmazott Dan Barna, hozzátéve, az elnökválasztáson a “kitűzött cél alatt” teljesített.

Barna leszögezte, amennyiben továbbra is bizalmat kap pártjának tagságától, elkezdik a felkészülést a helyhatósági választásokra. “Ha bizalmat szavaznak nekem, akkor megyünk tovább a helyhatósági választásokra. Ez az első kudarcom, és gyávaságnak tartanám benyújtani a lemondásomat egy olyan eredmény miatt, amely a jelenlegi kontextusban két szemszögből is nézhető. Ha nem szavaznak nekem bizalmat a kollégák, természetesen hátralépek. Ez ilyen egyszerű” – mondta Barna.

Arra is kitért, hogy nem ő, hanem az USR politikai bizottsága hozta meg azt a döntést, hogy ne vegyenek részt a kormányzásban, ezért ez nem róható fel neki személyesen.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.