Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biróságon érték el, hogy fiuk ne legyen osztályismétlő

Biróságon érték el, hogy fiuk ne legyen osztályismétlő Románia

Példátlan ügyben döntött egy román bíróság. Egy Gorj megyei diák szüleinek, akit megbuktattak az iskolában, sikerült a bíróságon eltöröltetni a döntést. Bebizonyították, hogy a fiúnak nem volt lehetősége részt venni a világjárvány miatt online tartott órákon, mivel nem tudta kezelni a táblagépet.

Hirdetés
Hirdetés

A fiú zsilvásárhelyi (Târgu Jiu) Alexandru Ștefulescu Líceum tanulója. A 2019-2020-as tanévben, amikor az iskola átállt a jelenléti oktatásról az online oktatásra, a szülők segítséget kértek a tanároktól és a fiú osztálytársaitól, hogy segítsenek neki bekapcsolódni az órákra, azonban senki sem vállalkozott, így a tanév végén a fiút oszályismétlőnek nyilvánították.

Az apa panaszt tett a Gorj megyei tanfelügyelőségen, de az intézmény képviselői az ellenőrzések nyomán nem találtak szabálytalanságot.

„Valószínűleg – az intézmény ügyvédjével konzultálva – úgy ítélték meg, hogy a kiskorú törvényes képviselőjének nincs igaza. Megalakult egy bizottság, amely megvitatta ezeket a jogi kérdéseket, van egy erre vonatkozó eljárás, minden ilyen panasz egy bizottsághoz kerül, amely elemzi a vitás kérdéseket” – mondta el Ionuț Catrina, a tanfelügyelőség szóvivője.

A szülő bírósághoz fordult, ahol számon kérte az iskolát, a tanfelügyelőséget és az oktatási minisztériumot. Több bírósági tárgyalás után a család megnyerte az ügyet, de addigra a gyermeknem már meg kellett ismételnie az ötödik osztályt.

„A bírósági döntés azonnal végrehajtottam, az osztályismétlére vonatkozó dokumentumokat megsemmisítettem, és a határozatokat átadtam  a családnak is” – mondta Vasile Udroiu, az iskola igazgatója.

A szülők az osztályismétlés eltörlése mellett azt is kérték, hogy a gyermeket helyezzék át magasabb osztályba, azonban a bíróság ezt nem hagyta jóvá.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 26., 12:23
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Hátha kiszökne, vagy átszökne, egy-két nivós magasabb osztályt. Úgyis magas szinten művelt nép kiemelkedő képességű fia! Vajon milyen száérmazású ez a gyerek?