Hirdetés
Hirdetés

Bíróság elé állítja a DNA a temesvári járványkórház osztályvezető orvosát, Virgil Mustát

Bíróság elé állítja a DNA a temesvári járványkórház osztályvezető orvosát, Virgil Mustát Románia

Hivatali visszaélésre való felbujtás miatt vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a temesvári járványkórház osztályvezető orvosa, Virgil Musta ellen egy Covid-tesztekkel kapcsolatos ügyben.

A DNA bíróság elé állítja a temesvári járványkórház orvos igazgatóját, Diana Luminiţa Manolescut és a járványügyi ambulancia egészségügyi asszisztensét, Maria Diana Albut hivatali visszaélés, továbbá hivatali visszaélésre való felbujtás miatt Dana Mihaela Paicát, annak a magánklinikának az orvosát, amelynél Virgil Musta is részvényes,

Az ügyészek szerint 2020. július 21-e és november 9-e között Virgil Musta a temesvári járványkórháznál betöltött osztályvezető orvosi tisztségével visszaélve közvetlenül vagy Dana Mihaela Paica közvetítésével arra utasított az intézménynél dolgozó három asszisztensnőt, hogy munkaidejükben vérmintát vegyenek és Covid-teszteket végezzenek a magánklinika számára. Bár az egészségügyi asszisztensek naponta 7 és 10 óra között a magánklinikának dolgoztak, a kórháztól maradéktalanul megkapták a fizetésüket erre az időszakra – közölte a vádhatóság.

Diana Luminiţa Manolescunak és Maria Diana Albunak azt rója fel a DNA, hogy nem tettek semmit a fegyelmi vétségek megállapítása, a megfelelő szankciók kiszabása vagy az ügy fegyelmi bizottság elé utalása érdekében.

Az ügyészek szerint mindezek nyomán a temesvári járványkórház 12.173 lejes kárt szenvedett, míg a magánklinika 172.508 lejes jogtalan haszonra tett szert.

A büntetőpert a Temes megyei törvényszék tárgyalja. 

forrás: Agerpres

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 2., 10:02
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Aki állami munkahelyen dolgozik az nem szabadna magánklinikán dolgozzon!!!! Annyi pénzt lefejnek az államtól és a betegtől az ilyenek, amennyit nem szégyellnek!!!!
  Kézdin jártam meg, h tisztességesen végigálltam, végigtopogtam a sort a kórháznál és amikor én következtem volna kilépett idegesen a doktornő és közölte, h mára ennyi, neki más dolga van!!! Megértettem!😁 A kedves asszisztens nő közölte, h a “fişierbe”😂 ha nem iratkoztam fel a héten sorra sem kerülök! Majd felajánlotta, h a magánrendelőben du 5 kor megvizsgál!!!! Hűű…. mentem is én!!! Ott esküszöm mind2ő olyan kedves volt, h félve vetkőztem le!🤣🤣🤣🤣🤣
  Nem akarom fikázni a kórházunkat, mert máshol is hasonló képpen működik! Ha rájuk szorolunk, hetekbe, hónapokba telik egy időpont X orvosnál, eko, ct?! Az sci fi!!! Lehet tesztelni bármelyik kórház online előjegyzését!!!! Magánban hamarabb mozognak, kb. 2-5 perc és uszott is a 200 lej a vizsgálatra!🤣🤣🤣 Ct?! Akár egy ezres is!!!!
  Fogászat?!😁 Ja….és évente fizetek 5-6000 lejt!!! Mire????????

 • User
  Dátum: 2022. december 2., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nekünk nincs profi politikai osztályunk. Képzésre lusták vagyunk, s a merészebbjét a szeku már korábban leültette. A rablógazdálkodáshoz pedig specialistákat toboroztak, akiket magukat, és követőiknek nagyon megfizetnek.