Felhívás!

Bevándorlók és „átutazók”

Bevándorlók és „átutazók” Románia

Vasárnap éjszaka vélhetően illegális bevándorlókat szállító halászhajót fogott el a parti őrség a Fekete-tenger román felségvizein, ugyanakkor Nagylaknál is embercsempészeket tartóztattak fel.

A parti őrség szóvivője, Alexandru Ion szerint a gyanús hajót Mangaliától 23 tengeri mérföld távolságra észlelték. Román zászló alatt közlekedett, de nem volt név rajta. Két járőrhajó bekísérte a kikötőbe, ahol kiderült, hogy 45–50 személy tartózkodik a fedélzetén, állampolgárságukat ezután állapítják meg – tette hozzá a szóvivő. Az elmúlt hétvégén is elfogott a parti őrség egy illegális bevándorlókat szállító hajót. Annak fedélzetén 69 iraki állampolgár utazott.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 24 határsértőt és egy román állampolgárságú embercsempészt tartóztattak fel a határrendészek Nagylaknál, akikre egy haszonjárműbe rejtőzve találtak rá. Az előzetes vizsgálatok nyomán kiderült, hogy szíriai és iraki állampolgárok voltak az autóban, nyolc férfi, három nő és 13 kiskorú. Mindannyian valamelyik schengeni államba szerettek volna eljutni, és előzőleg menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz. Ellenük illegális határátlépési kísérlet, a furgon vezetője ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 22., 8:15
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Es ez meg mind semmi ahhoz kepest ami a jovoben var rank.A tegnap delutan az Antena 3 a Radu Tudor musoraban arrol szamolt be tobbek kozt,hogy szazezrek vettek az iranyt Irakbol a roman hatar fele es a roman katonasag es hatarorseg konnygazbombakkal alig tudta az emberaradatot foltartoztatni.Meghogy nem akarnak Romania fele jonni,mi?!A sok hazug mediabol ez volt az egyetlen(Antena3)mely kepekkel mutatta be a roman hataron tortenteket.(No nem azert dicserjuk mintha az Antena3 az igazsag bajnoka lenne,de mos valahogy igy jott ossze nekuk,hogy egyedul ok mutattak meg,hogy mi is tortenik valojaban Romania hatarainal.)