Hirdetés
Hirdetés

Benyújtja lemondását Adrian Oros mezőgazdasági miniszter

Benyújtja lemondását Adrian Oros mezőgazdasági miniszter Románia

Adrian Oros mezőgazdasági miniszter kedd reggel bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtja lemondását. Meglátása szerint “Florin Cîţu kormányfő számára a mezőgazdaság és az élelmiszeripar soha nem jelentett prioritást”.

Hirdetés
Hirdetés

A mezőgazdasági tárca 2021-es büdzséje mindössze 60 százalékát teszi ki a 2020-as költségvetésnek, ennek pedig negatív hatása van a folyamatban levő programokra, és a költségvetés-kiigazításkor is csak egy jelentéktelen összeget utaltak ki a minisztériumnak – állítja. Ezenkívül az országos helyreállítási tervbe sem foglaltak bele semmiféle jelentős, a mezőgazdaságot érintő projektet, bár az Európai Bizottságnak elküldött eredeti változatban még szerepelt egy 6,5 milliárd euró értékű komplex mezőgazdasági vízgazdálkodási projekt (öntözés, vízelvezetés/elvezetés és jégeső elleni rendszer), amelyet a kormányprogramból vettek át, illetve egy másik projekt is a hazai termékek tárolására, feldolgozására és elosztására szolgáló hálózatról – indokolta meg döntését kedd reggeli Facebook-bejegyzésében Adrian Oros.

Meglátása szerint ugyanakkor nincs elég akarat “a támogatásvadászok és a feketepiac felszámolására’, pedig ez hátrányba helyezi a tisztességes gazdákat és ‘minden támogatás, minden támogatási forma hatástalanná válik”.

Adrian Oros az egyetlen olyan miniszter a jelenlegi kabinetben, aki tagja volt a Ludovic Orbant a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéért folyó versenyben támogató csapatnak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük