Felhívás!

Benyugtatózzák és az ágyhoz kötözik a koronavírusos betegeket a nagyszebeni kórházban?

Benyugtatózzák és az ágyhoz kötözik a koronavírusos betegeket a nagyszebeni kórházban? Románia

Vizsgálatot indított a Szeben megyei ügyészség, miután megjelent egy cikk a nagyszebeni médiában, amelyben egy névtelen forrás azt nyilatkozza, hogy a megyei kórház intenzív osztályának egykori alkalmazottjaként kollégáival együtt koronavírusos betegeket öltek meg.

A helyi sajtóban vasárnap megjelent cikkben a kórház névtelenül nyilatkozó volt alkalmazottja azt állítja, hogy az intenzív osztályra kerülő betegeket az első pillanattól kezdve benyugtatózzák, noha ez végzetes a légúti fertőzésekkel küzdők esetében. Állítása szerint amikor a betegek már alig kapnak levegőt, és ezért nyugtalanabbak lesznek, az ágyhoz kötik őket.

Ion Veştemean főügyész az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a cikk alapján, hivatalból indítottak eljárást az ügyben.

Kérdésre válaszolva a főügyész azt is kijelentette, a járvány alatt nem érkezett hozzájuk feljelentés vagy névtelen levél arra vonatkozóan, hogy koronavírusos betegeket ölnének meg a nagyszebeni megyei kórház intenzív osztályán.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter sokkolónak nevezte a cikkben közölt információkat, hozzátéve azonban, hogy ezek valóságtartalmát még ellenőrizni kell. A tárcavezető szerint ez idáig nem kapott jelzéseket arról, hogy más osztályokon is hasonló dolgok történtek volna.

A tárcavezető ellenőrzést rendelt el a kórháznál.

A szaktárca közleményben tájékoztatott hétfőn, hogy Vlad Voiculescu miniszter a tárca ellenőrző testületének tagjaiból, valamint az Állami Egészségügyi Felügyelet képviselőiből álló csapatot küldött a helyszínre.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 8., 21:23
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Amig nem igazolódik be mièrt jàratjàk le a kórhàzat ès annak dolgozóit?! A “nèvtelen” ha ott dolgozott ès nem tett ellene BŰNRÈSZES!

 • User
  Dátum: 2021. március 9., 6:13
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Egy hulye idiota aki azt sem tudja mivel eszik az intenziv terapiat…..de irni szabad barmit,foleg nevtelenul.Biztosan reggel minden orvos es apolo azzal a gondolattal kel fel,hogy hany embert gyilkoljon meg aznap….

 • User
  Dátum: 2021. március 9., 10:58
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Ezt nem csak Szebenben, hanem mindenhol elművelték, az a bizonyos protokol alapján. Altatás, a telefon kikapcsolás, kábítás, bepelenkázás, semmi információ a hozzátartozóknak. A nővérnek tilos infót adni, az orvos pedig nem érhető el! Gyalázat ami vegbemegy, szinte gyilkosság, az egészségügyi dolgozók részéről. A teror, a megfélemlítés, a szólásszabadságuk korlátozva van a korházakban. Sepsiszentgyörgyön is, minimum húsz konkrét esetet lehetne azonosítani. Aki megtagadta a hozzátartozók közül a korházi beutalást és otthon kezelték ( perfuzióval, gyógyszerrel és jó szóval, emberi gesztusokkal) az túlélte.Az akinek tüdőgyulladása van és napokokig a hátán fekszik mozdulatln, mert erre kényszerítík a korházban,annak esélye sincs az élethez.

 • User
  Dátum: 2021. március 9., 11:34
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Már a járvány előtt is gyakorolták, aki intenzíven fekszik és nem “valaki” hozzátartozója, azt simán elteszik láb alól (minek kezelni, úgyis meghal stb. …)