Felhívás!

Belügyminisztérium: 1200 bírságot szabtak ki a tüntetőkre

Belügyminisztérium: 1200 bírságot szabtak ki a tüntetőkre Románia

1200 bírságot szabtak ki mintegy 800 ezer lej összegben azokra a személyekre, akik hétfő este részt vettek a tüntetéseken – jelentette be kedden a belügyminiszter.

Lucian Bode az államot provokálni akaró kisebbségi csoport “kétségbeesett kísérletének” minősítette a megmozdulásokat.

A belügyminisztérium Facebook-oldalán közzétett üzenetében Bode azt állítja, hogy a közelmúltbeli tiltakozások a szabad véleménynyilvánítás jogának kifejezői, amelyet azonban félreértettek azok, akik erőszakosan nyilvánulnak meg, és akik tönkretehetik a hatóságok és a felelős magatartást tanúsító többség erőfeszítéseit.

“‘Nem tudom elfogadni, hogy egyes csoportok megnyilvánulásai a “szabad véleménynyilvánítás” ürügyén veszélyeztetik mások életét és egészségét. Ezekben a helyzetekben nincs mit tárgyalnunk!” – szögezte le Bode.

Meglátása szerint az, ami az utcán történik, nem jellemzi a felelős Romániát.

“A felelős Románia sokkal többet jelent, mint az elégedetlenség kikiabálását az utcán, a kövekkel vagy petárdákkal dobálózást, és a rendfenntartók megtámadását. A felelős Románia a törvények tiszteletben tartását jelenti, szolidaritást és empátiát mások egészsége iránt” – fogalmazott a belügyminiszter, és hozzátette: a COVID 19 elleni küzdelem első vonalában harcoló rendfenntartók “nem fognak tolerálni semmilyen törvénytelenséget”.

Hétfő este az ország 70 településén tiltakoztak a hatóságok által a SARS-CoV-2 terjedésének korlátozása érdekében bevezetett megszorítások ellen.

Bukarestben a tüntetések összecsapássá fajultak, a rendőrök 188 résztvevőt előállítottak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 31., 9:19
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Büntetni azt tudnak, meg jól jön az állam háztartásnak, de meddig tart az emberek nyomorgatása,mert a maszkot sem azért hordják mert véd, hanem azért mert félnek a büntetéstöl.

  • User
   Dátum: 2021. március 31., 11:42
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ez a különbség Románia és egyes nyugati vagy északi országok között. Van ahol az emberek felfogják a szabályok értelmét, máshol pedig csak a büntetés fenyegetésével lehet őket bármire rávenni. Magyarul: hord (beltéren) a maszkot azért, mert úgy segítesz a “normális” élethez való visszatéréshez. És oltsd be magad.