Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bejelentette a tanügyminiszter az első intézkedéseket a bürokrácia csökkentése érdekében

Bejelentette a tanügyminiszter az első intézkedéseket a bürokrácia csökkentése érdekében Románia

Monica Anisie oktatási miniszter bejelentette hétfőn a pedagógusok bürokratikus terheinek csökkentését célzó első intézkedéseket.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető a Facebookon közölte, hogy átiratban kérte a megyei tanfelügyelőségektől az új intézkedések azonnali alkalmazását.

A bürokrácia felszámolását célzó intézkedések közé tartoznak a következők: a jegyzőkönyv-készítés opcionálissá tétele olyan tevékenységeknél, amelyek esetében nem szükséges a döntéshozatal módjának igazolása (a jegyzőkönyv helyettesíthető a jelenléti listával); a felsőbb szintű intézmények vagy az oktatási rendszeren kívüli intézmények által kért jelentések és statisztikák ezután nem a pedagógusok bevonásával készülnek; a szintfelmérő tesztek kötelezettségének megszüntetése valamennyi oktatási szint vagy osztály esetében; az osztályfőnöki portfóliónak csak az osztályfőnöki tisztséggel járó tevékenységek tervét, az osztály iskolán kívüli tevékenységeinek ütemtervét, valamint a tanulók pszichopedagógiai adatlapját kell tartalmaznia.

A miniszter szerint folyamatban van továbbá az osztályfőnöki portfólió eltörlése, a jelenléti regiszter egyszerűsítése, a módszertani és tantervi bizottságok felszámolása, a tanulók szociális helyzetéről szóló elemzések és a különféle támogatási programokról szóló jelentések megszüntetése vagy egyszerűsítése, az iskolai kirándulásokhoz szükséges dokumentáció egyszerűsítése.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 17., 7:03
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A tanügyben dolgozó női személyzet is esélyegyenlőséget kapott 65 éves korukig maradhatnak a katedránál! Ez a kormányrendelet gondolom sokuknak ginko bilobat és kankóspálcát is biztosít!😁
  Ébredjetek emberek! Ezek lassan mindenkinek kitolják 70 ig!!!

 • User
  Dátum: 2020. január 17., 7:43
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A tanügyminiszter 1 nagy nulla! Aki első körutján a kinti budikat szellőzteti és a benti papucsokba köt bele az nem ért sok mindenhez és gondolom oviba és 0-4 ben sem sokat járt! Szomorú!😣

 • User
  Dátum: 2020. január 17., 14:44
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Emlékszem egyszer megtörtént, az aktuális leköszönése előtt megszüntette valami 4 dokumentum kötelezettségét. Hanem a következő az illető dokumentumokat duplán vezette vissza, s tetézte még két időszakos jelentéssel. Vajon az őskövület titkárnők még megmaradtak a dontéshozatalban?

 • User
  Dátum: 2020. január 17., 18:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Tudhatta volna, hogy a tanító előzetes engedélye nélkül nem lett volna mit az osztályban keressen, ahhoz sem volt joga,hogy a filmeseket bevigye magával.A gyermekecske őszinte volt amikor azt mondta akkor kiabál amikor ők rosszak.Jó volna ha letanítana egy hetet egy falusi iskolában, főleg ahol bizonyosak vannak többségben és azután beszélhetünk.Könnyű fentről kommentálni és utasítani.