A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Băsescu megszakítaná Románia diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal

Băsescu megszakítaná Románia diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal Románia

Romániának meg kell szakítania diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal, ha a magyar nemzetpolitikai államtitkár csíkszeredai kijelentése, miszerint “a magyar kormány nem mond le erről a földről”, Budapest hivatalos álláspontját tükrözik – követelte Traian Băsescu volt román államfő egy televíziós műsorban.

A volt államfő Potápi Árpád János Csíkszeredában múlt pénteken elhangzott beszédére reagált. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Csíki Székely Múzeumban, a Kratochvil Károly és a Székely Hadosztály című kiállítás megnyitóján kijelentette: “a magyar kormány nem mond le erről a földről”, nem mond le a magyarságról, a magyar nemzetrészekről és a magyarság történelméről.

“Ha ez a magyar kormány álláspontja, holnap be kell hívni a nagykövetüket, hogy csomagoljon össze, és haza kell küldeni Budapestre. Ha a Románia területeire vonatkozó hivatalos álláspontról van szó, akkor nekünk nem kell többé hivatalos viszonyt ápolnunk Magyarországgal. Ha valami részeges beszélt ott… Ne mondják, hogy a magyarok nem kedvelik a pálinkát!” – ironizált a România TV műsorában a volt államfő.

Băsescu egy szövegkörnyezetéből kiragadott kijelentést kommentált. Potápi Árpád János ugyanis azt is leszögezte: ma már nem kell országhatárokat megváltoztatni a magyarság megvédéséhez.

“Véget ért a száz év magány korszaka. Gazdaságfejlesztő programokkal, tematikus évekkel, a Kárpát-medencei oktatási és gazdasági tér létrehozásával mind-mind arra törekedtünk az elmúlt nyolc évben, hogy az Önök szülőföldön való boldogulását elősegítsük” – idézte a Maszol és az Adevărul a magyar nemzetpolitikai államtitkár szavait.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. november 26., 16:11
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Hitvány állat! Választásokkor miért nyalta annyit a seggünket?! Jobb lenne hallgatni kancsi tengerész! Milyen államférfi az akinek családtagjai, szeretője börtöntőtelék?!

  • User
   Dátum: 2018. november 27., 19:45
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Na ezért nem kell elmenni szavazni ,mert akkor nincs legalább csalódottság ,elfecsérelt idő,ezt úgy hívják proteszt szavazás,osszanak ők egymásnak kártyát és egyék meg amit főznek,úgy is odakozmál.

 • User
  Dátum: 2018. november 26., 19:17
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ez egyre hülyébb ,mint kancsi kalóz ő sem vetette meg a szeszt ,de neki egyenesen a kisagyára ment.Ha így folytatja leveri még WCtudort is.

 • User
  Dátum: 2018. november 27., 11:20
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ez a szépfiú nemrég azt nyilatkozta ,hogy Románia határ valóban a Tisza.Mi ez ,ha nem tiszta revizionizmus,hát persze a kancsal feledékeny ilyenkor,remélem lesz majd a magyar külügynél is ,aki emlékeztesse,de lehetne valaki az udemerájból is,hogy a parlamentbe emlékeztesse az új nagyrománia kis pártot.Ócska nacionalkommunista,ő maga mondta Iliescu elvtársnak’ mindketten kommunisták vagyunk’. Én nem felejtek! De Székelyföldre eljött kürtöskalácsot/románul mint ősi eledel chiurtos colaci a neve!/ zabálni és nem vetette meg a pálinkát sem!A tatárkutyamindenit!

 • User
  Dátum: 2018. november 27., 12:24
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A politikus nem ember, hanem GAZember !!!! – legyen az bármilyen nemzetiségű…… a mi politikusaink között is ott a sok tolvaj ,gazember akik egész életükben csak harácsoltak ,gazemberkedtek ! Most ők az előljárók ,akik minket képviselnek……….. !!!!

 • User
  Dátum: 2018. november 28., 18:48
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Szamárbőgés nem hallatszik az égig kakasszemű! A román külügy sem ugrott ,mert Melescanu van olyan dörzsölt,hogy tudja- a magyar külügy keményen visszavág azzal,amit ez a ragadt szemű mondogatott az utóbbi időben.