Felhívás!

Băsescu: Johannis megnyerheti az államelnök-választást, mert egyetlen életképes kihívója sincs

Băsescu: Johannis megnyerheti az államelnök-választást, mert egyetlen életképes kihívója sincs Románia

Klaus Johannis megnyerheti az államelnök-választást, mert egyetlen “életképes” kihívója sincs – jelentette ki a Románia TV műsorában Traian Băsescu volt államfő.

Meglátása szerint a többi szóba jöhető politikusnak, Liviu Dragneának, Călin Popescu-Tăriceanunak, Victor Pontának, Dacian Cioloşnak nincsenek esélyei.

Băsescu szerint ahhoz, hogy államfőnek válasszanak “kell hogy jelents valamit” a pártodon kívül is.

Véleménye szerint Johannis “egyféle ellenzék” a Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által alkotott jelenlegi hatalommal szemben.

A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) lesz saját jelöltje az elnökválasztáson, de a második fordulóban Johannist támogatják majd – mondta el a PMP alapítója, aki nem nyilatkozott az ügyben, hogy indul-e az európai parlamenti választásokon.

“Nevetséges” a USR és a PLUS koalíciója

A szenátor “nevetségesnek” minősítette a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Dacian Cioloş korábbi kormányfő vezette Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) között létrejött választási koalíciót.

Băsescu szerint “nehéz elképzelni”, hogy az USR-sek “olyan balekok legyenek”, hogy összefogjanak egy Cioloş által “összevásárolt” párttal, és még az első helyet is átengedjék neki.

“Nehogy már meg akarjon valaki győzni engem arról, hogy ez egy politikai megfontolás eredménye volt, és az USR nem kapott valahonnan utasítást, ne kérjék, hogy megmondjam honnan, mert nem tudom, hogy fogadja be Dacian Cioloş frissen vásárolt pártját. Ez a legnagyobb vicc, ami a választási koalíciókat illeti, a forradalomtól errefele. Cioloş vett magának egy pártot, ahogyan más vásárol egy pár gumicsizmát az ószeren, mert jön az esős évszak” – mondta Băsescu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.