Felhívás!

Băsescu: A kormánykoalíció sürgősségi rendeletekkel vonja ellenőrzés alá az igazságszolgáltatást

Băsescu: A kormánykoalíció sürgősségi rendeletekkel vonja ellenőrzés alá az igazságszolgáltatást Románia

Nagy veszély fenyegeti a romániai jogállamiságot – véli Traian Băsescu volt államfő, aki szerint Tudorel Toader igazságügyi miniszter, valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD), illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, Liviu Dragnea és Călin Popescu Tăriceanu sürgősségi kormányrendeletekkel próbálják ellenőrzésük alá vonni az igazságszolgáltatást.

Egy pénteki Facebook-bejegyzésben a Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora rámutat, “a jogállamiságot tiszteletben tartó minden normális ember” szerint a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv alkotmányellenesnek ítélt előírásainak kijavítása kellene hogy legyen a prioritás az igazságügyi minisztérium, valamint a PSD és az ALDE számára. “Ehelyett Tudorel Toader, Dragnea és Tăriceanu azzal vannak elfoglalva, hogy sürgősségi rendeletekkel vonják ellenőrzésük alá az igazságszolgáltatást, saját és pártjaik érdekében” – fogalmaz.

Traian Băsescu úgy véli, az igazságügyi törvényeket módosító legutóbbi kormányrendeletekkel a PSD és az ALDE elérte a “Nincs teljes hatalmunk, amíg nem uraljuk az igazságszolgáltatást” szlogenbe foglalt célkitűzést. “A gondolatban és érzületben is egyesült szocialisták és liberálisok most már a teljes hatalmat birtokolják. Nagy veszély fenyegeti a jogállamiságot” – zárja bejegyzését a volt államfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 22., 11:42
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Na es mondd,te Kancsi Matroz,a te idodben jogallamnak lehetett nevezni Romaniat.Azt a Romaniat,melyben kamu doszarokat fabrikalt a DNA,azoknak akik valamilyen uton-modon megbantottak a Basescu rendszert,vagy nemet mertek mondani valamire. Gigi Becali,a regi”jo baratod”,aki minden ejjel allta a cekkedet a Golden Blitz-ben,te reszeges diszno es akit miutan egyutt ettel-ittal vele evekig,a kontjara,nem rostelletted bortonbe csukatni,ra emlekszel meg?! Hat Corneliu Vadim Tudor-ra,akire rakuldted az ugyeszseget es elkoboztattad a part szekhelyet,aztan mikor korhazba kerult,kiadtad a parancsot,hogy oljek meg,amit a bukaresti katonakorhazban vegre is hajtottak,a te parancsodra,te perverz gyilkos,ra emlekszel meg?! Alina Bica-ra,akit a te es a Kovesi patancsara Londonban jol elrugdostak a titkosszolgalat emberei,hogy megfelemlitsek,csak azert mert a Kovesi testvere utan mert nyomozni,ra emlekszel meg?! A tobbi politikai es maffia gyilkossagokra,amit a te idodben elkovettek Romania szerte,ezekre emlekszel meg?! Ne felj,mert eljon az ido amikor teged is legombolnak es emlekeztetni fognak! A bortonbe volna a helyed mar regen te aljas cselszovo,hazaarulo ,gyilkos gazember!