Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barna: ha nem lesz előre hozott választás, a PSD újra szelet kap a vitorlájába

Barna: ha nem lesz előre hozott választás, a PSD újra szelet kap a vitorlájába Románia

Amennyiben nem lesznek előre hozott választások, és olyan kormány marad hatalmon, amelynek nincs többségi parlamenti támogatottsága, és amely ki lesz szolgáltatva Victor Ponta „játszmáinak”, a Szociáldemokrata Párt (PSD) „újra szelet kap a vitorlájába”, jelentette ki Dan Barna, az USR PLUS Szövetség államfőjelöltje csütörtökön, Gyulafehérváron.

Hirdetés
Hirdetés

„Az nagyon világos, hogy ha nem lesznek előre hozott választások rögtön az államelnöki választások és a büdzsé jóváhagyása után, és egy éven keresztül ez a kormány lesz hatalmon, amelynek nincs többsége a parlamentben – nagyon jól látjuk Victor Ponta jelenlegi játszmáit, aki a politika Iancu Jianujának (híres oltyán betyár – szerk. megj.) képzeli magát -, hozzá fogjuk segíteni a PSD-t, hogy újra kormányra kerüljön, hogy újra szelet kapjon a vitorlájába. És ez lenne a lehető legrosszabb döntés Románia politikai stabilitását illetően, mivel azt jelentené, hogy csúfot űzünk abból a három és fél évből, amelyben Románia az utcán tüntetett a PSD visszaélései ellen” – fejtette ki az elnökjelölt Fehér megyei kampánykörútján tartott sajtótájékoztatóján.

Rámutatott, minden energiával egy politikai egyezmény megkötésére kell törekedni annak érdekében, hogy jövő év elején előre hozott választásokat lehessen szervezni.

Ami az új kormány beiktatását illeti, Barna reméli, hogy Ludovic Orbannak sikerül összehoznia a szükséges többséget.

„Remélem, hétfőn teljesül a kvórum. Remélem, hogy a PSD feladja ezt a foggal-körömmel való kétségbeesett kapaszkodást a hatalomba, amely már nem az övé, amelyet bizalmatlansági indítvány nyomán elveszített, és hétfőtől kezdődően lesz egy új kormányunk” – mondta még Dan Barna, hangsúlyozva, hogy betartják ígéretüket, az USR minden törvényhozója jelen lesz a hétfői parlamenti szavazáson.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük