Felhívás!

Barna és Cioloş elvárják a kormánytól, hogy megvalósítsa a politikai egyezményben foglaltakat

Barna és Cioloş elvárják a kormánytól, hogy megvalósítsa a politikai egyezményben foglaltakat Románia

Ludovic Orbán kormányfővel találkozott pénteken Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke és Dacian Cioloş, a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) elnöke. Barna a találkozó után leszögezte, az USR-PLUS Szövetség elvárja a kormánytól, hogy megvalósítsa a politikai egyezményben foglaltakat.

“A találkozót már egy hete beütemeztük. A megbeszélés témái a következők voltak: a kétfordulós polgármester-választás bevezetése, és hogyan lehet ezt megvalósítani. (…) A parlamenti út a legindokoltabb, és a költségvetés elfogadása után ez lesz az egyik prioritás, és a kormányfő is megerősítette, hogy számára is prioritást élvez ez a törvénymódosítás. A kormányfő és a Nemzeti Liberális Párt támogatja tehát ezt az eljárást, és láttuk, hogy az államelnök is ezen a véleményen van” – nyilatkozta Barna az Agerpres hírügynökségnek.

Az előre hozott választások szintén szóba kerültek, és mihelyt a jövő évi költségvetést elfogadják, a téma ismét napirendre kerül.

Emlékeztették a kormányfőt, hogy az USR-PLUS Szövetség elvárja a kormánytól, hogy megvalósítsa a beiktatáskor aláírt politikai egyezményben foglaltakat. Többek között az igazságszolgáltatásban történő visszaéléseket vizsgáló különleges ügyészi osztály felszámolásáról, a büntetés-végrehajtási kompenzációs jogorvoslat törvényével, az erdőirtás csökkentését és felszámolását célzó intézkedésekről van szó, említette még meg az USR-elnök.

“Azokról a dolgokról is beszéltünk Orban kormányfővel, amelyeket választóink kértek tőlünk. (…) Megegyeztünk, hogy monitorozni fogjuk a célkitűzések megvalósítását és időszakosan találkozni fogunk a miniszterelnökkel. Kifejtettük, megoldásokat is tudunk javasolni a felvetett problémák megoldására” – jelentette ki Dacian Cioloş PLUS-elnök az USR-PLUS Szövetség közleménye értelmében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 30., 9:05
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Most már kitől is kell megmenteni Romániát Dani Csalós?talán saját magatoktol?ti akarjátok megmondani hogy merre az arra…ezen az úton már járt a csaló/s!