Felhívás!

Barna: első célkitűzésem az alkotmányos reform

Barna: első célkitűzésem az alkotmányos reform Románia

A Románia megreformálását célzó projektje “a szegénységnek és korrupciónak ördögi köréből” való kitöréshez szükséges intézkedéseket tartalmaz, és “az első ilyen intézkedés az alkotmányos reform”, jelentette ki Dan Barna, az USR PLUS Szövetség államelnökjelöltje szombaton, Piteştien.

Olyan problémákra szeretne megoldásokat találni államelnökként, amelyeket a lakosság vetett fel neki, mondta Barna.

“Az első célkitűzés az alkotmányos reform annak érdekében, hogy az államelnök sokkal aktívabb szerepet vállalhasson a politikai válságok megoldásában” – fejtette ki Dan Barna az USR PLUS Szövetség közleménye szerint a Piteştien tartott sajtótájékoztatóján.

Barna hozzátette, a büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezés szövegének is be kell kerülnie az alkotmányba, rámutatva, az ország azért jutott ide, “mert már természetessé vált, hogy büntetőügyeseket nevezzünk ki különböző tisztségekbe”.

“Ennek következményeként a fiatalok külföldre mennek, mivel úgy gondolják, az ország nem jó irányba tart” – fejtette ki Barna.

Az USR PLUS Szövetség államfőjelöltjének további célkitűzései az oktatásra, az egészségügyre, az infrastruktúra beruházásokra vonatkoznak.

“Államelnöki mandátumom végéig az oktatás megkapja a GDP 6%-át. Vissza fogok küldeni a parlamentbe minden olyan költségvetési törvénytervezetet, amely nem biztosít megfelelő mennyiségű pénzalapot az oktatásnak. (…) Szükség van ugyanakkor egy új egészségügyi törvényre, (…) mivel a jelenlegi törvény idejétmúlt. Neki kell fognunk ugyanakkor az infrastruktúra-beruházásoknak és autópályákat kell építenünk. Célkitűzésem az, hogy Románia minden történelmi régióját összekössük egymással a sztrádákkal” – fűzte hozzá Barna.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 13., 12:38
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ügyes! De!!! Ki ő?! Autón kivül még mit vezetett?! Mihez ért?! Milyen háttere van?! Iliescut, Bãsescut a szekusok támogatták, Constantinescu elnököt a cigi és piacsempészek, Iohannist pár multi nyugati akik cserébe fejik az országot!