Felhívás!

Barna: az USR bármikor képes belépni a kormányba

Barna: az USR bármikor képes belépni a kormányba Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) van annyi tartaléka, hogy bármikor képes legyen belépni a kormányba – jelentette ki csütörtöki tulceai sajtóértekezletén Dan Barna pártelnök, aki szerint egy parlamenti megállapodás “nem délibáb”.

“Bármikor beléphetünk a kormányba. Vannak forrásaink, van programunk, rendelkezésre állnak hozzáértő szakembereink, de parlamenti többségre van szükség ahhoz, hogy lehetővé tegyük a Románia számára szükséges reformokat. Nem bolondíthatjuk a végtelenségig a választópolgárokat, hogy reformokra van szükség, de valójában helyettünk senki más nem teszi meg. Hisszük, hogy ezeket a reformokat parlamenti többséggel meg lehet valósítani” – hangoztatta Barna.

Meglátása szerint “nem délibáb” egy parlamenti politikai megegyezés.

“Támogatjuk a bizalmatlansági indítványt, és részt veszünk a megbeszélésekben, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást egy ideiglenes kormány számára, amely ügyvivő jelleggel működik az előrehozott választások kiírásáig” – mondta és hozzátette: az nem reális elképzelés, hogy “Dragnea társaival együtt”, hozzanak reformokat, hisz ezek három év alatt ‘csaknem kivezettek bennünket Európából’.

Meglátása szerint munkahelyeket generáló nagyberuházásokkal és adócsökkentésekkel lehetne itthon tartani a fiatalokat.

Elmondta: eddig mintegy 60 ezer támogatói aláírást gyűjtött államfői jelöltségéhez.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.