Hirdetés
Hirdetés

Barna: a jelenlegi nyugdíjrendszer 8-10 év múlva teljesen összeomlik

Barna: a jelenlegi nyugdíjrendszer 8-10 év múlva teljesen összeomlik Románia

A jelenlegi nyugdíjrendszer 8-10 év múlva teljesen összeomolna, ezért alapjaiban újra kell gondolni – véli Dan Barna.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnök-helyettes egy ploieşti-i sajtónyilatkozatban rámutatott, nem lehet a végsőkig halasztani a nyugdíjrendszer reformjáról szóló vitát.

“Az teljesen világos, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer 80-10 év múlva összeomlik, nem működhet tovább ebben a formában” – fogalmazott Barna.

Hozzátette, akkor válik működésképtelenné a jelenlegi rendszer, amikor nyugdíjba fog vonulni az úgynevezett dekrétum-gyermekek népes nemzedéke, és mindeközben az aktív munkavállalók száma jelentősen csökken. “Nem született még semmiféle döntés a nyugdíjkorhatárt illetően, de zajlanak a tárgyalások, és hamarosan előállunk egy javaslattal” – magyarázta Barna, aki szerint a kormány az országos helyreállítási tervben is kötelezettséget vállalt egy új nyugdíjtörvény elfogadására.

A kormányfőhelyettes emlékeztetett, idén nem emelik sem a nyugdíjakat, sem a közalkalmazotti béreket, a várakozásokat felülmúló gazdasági növekedés azonban megfelelő “költségvetési mozgásteret biztosít” a következő időszakra.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 29., 22:34
  ÉRTÉKELÉS: 16

  3000-70.000 lej közti havi juttatást osztogatva a sok szekus semmirekellőnek, nem is csoda!!!! Másik végleten ott a sok “asistat social” a sok millió barna akiket a fehérek hizlalnak!!! Ott a sok tolvajlás, ” uniós támogatàs” ami a dolgozó ember zsebét üríti!!!😎
  Meddig lehet így?! A fiatalok és középkorúak minimum 1/3a külföldön dolgozik és oda is adózik!!!!

 • User
  Dátum: 2021. május 29., 22:49
  ÉRTÉKELÉS: 11

  A legkonnyebb a nyugdijkorhatar kitolasa, miert nem torik az agyukat azon, hogyan lehetne tobb embernek munkahelyet teremteni, tiszteseges fizetessel? Nem akarom megserteni az idosebb korosztalyt, de amilyen utemben fejlodik az ipar, technologia, amire en is majd elerem a 70 evet, szerintem mar nem fogom tudni tartani a lepest. Az en mukamat egy szamitogepes program fogja elvegezni es mar nem fogok tudni megtanulni egy uj szakmat. Persze ha addig el nem tavozok az orok vadaszmezokre. Es akkor miert fizessek nyugdijbiztositast?

 • User
  Dátum: 2021. május 30., 15:24
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Fogadok bárkivel és tekintélyes tétel is lehet, mert nyerek: Amíg három – négy tolvaj, rosszindulatú, pénzalapok elszívásának szakemberét nem állítanak törvény elé addig a nyugdíjasok ellen való hiszti nem szűnik meg. Nem is szeretnék helyre billenteni, érthető, mert kiderülne a 10000 lejes csalás is. A kerti törpével, meg is a Rescu- val , plusz a támogatóikkal, államosított javak gondnokaival együtt több tízen mennének hűvösre, gombozni!

 • User
  Dátum: 2021. május 30., 15:24
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ha a csalónak, tolvajnak nem vágod le az ujját, karját, lábát, Isten előtt fogadva, tisztára mossa magát. … Nem most lenne először!

 • User
  Dátum: 2021. május 30., 20:42
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mekkora rablas folyik a nyugdij rendszerbe ha,a befizetett 1000 lejbol 1 -egy lejt ]kapsz vissza.A statisztika szerint atlag 7 evet elvezik a nyugdijat amit 40 ev alatt fizettek be.40 ev alatt oda adsz az allamnak kb.70000 euronak megfelelo osszeget es mit kapsz vissza???