Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Baciu: a továbbiakban főként a háziorvosok oltják majd be a lakosságot a koronavírus ellen

Baciu: a továbbiakban főként a háziorvosok oltják majd be a lakosságot a koronavírus ellen Románia

Néhány héten belül véget ér a lakosság koronavírus elleni beoltását koordináló országos bizottság (CNCAV) küldetése, az oltási tevékenységet jórészt a családorvosi rendelők veszik át – jelentette be csütörtökön a Facebook-oldalán a testület elnöke, Andrei Baciu.

Hirdetés
Hirdetés

Beszámolója szerint az egészségügyi államtitkár megbeszélést tartott a családorvosok képviselőivel arról, hogy a továbbiakban elsősorban rájuk hárul majd a lakosság beoltása koronavírus ellen. A családorvosok tavaly május 4-től vesznek részt a Covid-19 elleni oltáskampányban, azóta több mint 1,1 milió személyt immunizáltak a rendelőikben – tájékoztatott Andrei Baciu.

Március 14-étől az Országos Közegészségügyi Intézet fogja hetente közölni a romániai lakosság beoltottságára vonatkozó adatokat. Az intézkedés része annak a hetekig tartó folyamatnak, amely során a koronavírus elleni oltáskampány átkerül az egészségügyi minisztérium országos oltási programjába. A CNCAV közölte: gondoskodni fognak arról, hogy a fokozatos átállás zökkenőmentes legyen, és a lakosság koronavírus elleni beoltása a továbbiakban is biztonságos körülmények között történjen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.