Felhívás!

Az USR-PLUS Klaus Johannist támogatja a második fordulóban

Az USR-PLUS Klaus Johannist támogatja a második fordulóban Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta választási szövetség Klaus Johannist támogatja az államfőválasztás második fordulójában – jelentette be hétfőn Dan Barna és Dacian Cioloş, a szövetség társelnökei.

“Azt hiszem, nem meglepetés senki számára, hogy mi Klaus Johannist támogatjuk” – fogalmazott Cioloş, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy rövidesen összeülhetnek egyeztetésre a jelenlegi államfővel, és megbizonyosodhatnak arról, hogy az általa támogatott politikai projekt összhangban van az USR-PLUS célkitűzéseivel.

Dan Barna USR-elnök szintén azt mondta, ő maga is Klaus Johannis támogatására fog buzdítani. “Fel sem merülhet, hogy mi valaha is Viorica Dăncilát támogassuk. A válaszunk egyértelmű: azt fogom javasolni támogatóimnak, hogy Klaus Johannisra adják a voksukat” – nyomatékosította.

Barna: vállalom a teljes felelősséget, amiért nem teljesült a célkitűzésünk

Az USR-PLUS szövetségnek az elnökválasztás második fordulójába jutás, egy “PSD nélküli második kör” volt a célkitűzése, amelyet nem sikerült teljesíteni, és ezért vállalja a teljes felelősséget – nyilatkozta hétfőn Dan Barna.

“A román választópolgárok úgy döntöttek, hogy a második fordulónak Klaus Johannisról és Viorica Dănciláról kell szólnia. Mi tiszteletben tartjuk ezt a döntést. Ebben kétségtelenül az is szerepet játszott – és én ezt felvállalom -, hogy nem sikerült még több polgárhoz eljuttatnom üzenetemet” – fogalmazott Barna.

Az USR elnöke hozzátette, összehívta a párt megyei szervezeteinek vezetőiből álló Politikai Bizottságot, hogy elemezzék ki a történteket, “mert ez is egy olyan folyamat, amelyből tanulunk” – mondta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások