Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az USR megtiltaná a játéktermek működtetését az iskolák és templomok közelében

Az USR megtiltaná a játéktermek működtetését az iskolák és templomok közelében Románia

Törvényjavaslatot nyújtott be a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) két képviselője, amely megtiltaná, hogy játékterem működhessen 300 méternél kisebb távolságra az iskoláktól, óvodáktól, játszóterektől, templomoktól, kulturális vagy egészségügyi létesítményektől.

A 2009/77-es rendeletet módosító tervezetet Diana Stoica és Filip Havârneanu USR-s képviselők nyújtották be a törvényhozó testülethez.

Indoklásuk szerint az iskolák közelében lévő játéktermek károsak a gyerekek fejlődése szempontjából, ezért fel kell azokat számolni. Úgy vélekedtek: Romániában gondot jelent a szerencsejátékok iránti ártalmas szenvedély, és ettől meg kell óvni a gyerekeket.

A tervezet szerint egy játékterem megnyitását csak abban az esetben lehetne engedélyezni, ha a működtető bizonyítani tudja, hogy az ingatlan, ahol a játékterem működni fog, 300 méternél távolabb esik bármilyen oktatási intézménytől (beleértve annak kampuszát is), játszótértől, kulturális, egészségügyi, szociális, vallási és más hasonló létesítményektől.

A tervezet szerint tilos szerencsejátékot szervezni olyan helyeken, ahol ez a forgalom akadályozásához, vagy más helyek (épületek bejáratai, tömegközlekedési megállók stb.) szabad megközelíthetőségének korlátozásához vezetnének.

Kivételes esetekben megengedné a törvény szerencsejátékok szervezését mozikban, sportcsarnokokban, művelődési házakban és hasonlókban, azzal a feltétellel, hogy a szerencsejátékosok külön bejáraton közlekedhetnek, a szerencsejáték nem zavar meg más tevékenységet és lehetőség van a kiskorúak belépésének korlátozására.

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. november 18., 9:21
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Én most visszakérdeznék.Ez most mi? Hogyan lehet összehasonlítani egy szórakoztató játékot a szerencsejátékkal?
   Sokan otthagyják a bevételüket,családok mentek/mennek tönkre ,személyes tragédiák keletkeztek miatta…és ha még alkohollal meg cigivel ,netán drogokkal is társult,na akkor bejött a 4 ász.