Hirdetés
Hirdetés

Az USR kétnapos helyhatósági választásokat javasol

Az USR kétnapos helyhatósági választásokat javasol Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) azt javasolja, hogy kétnaposak legyenek a szeptemberi helyhatósági választások.

Hirdetés
Hirdetés

Az erről szóló törvénytervezetet pénteken nyújtotta be a felsőházba Florin Presadă szenátor.

A kezdeményezők a koronavírusjárvánnyal indokolják a tervezetet és azt javasolják, hogy a választások szombaton és vasárnap (szeptember 26-án és 27-én) legyenek, naponta 7 és 21 óra között.

Presadă egy közvélemény-kutatásra hivatkozik, amely szerint a lakosság 63 százaléka kétnapos voksolást akar, 82 százalékuk pedig azt szeretné, hogy több szavazóhelyiséget hozzanak létre.

Meglátásuk szerint, az egynapos szavazást “rendkívül megnehezítené” a fizikai távolságtartás betartása úgy a szavazóhelyiségekben, mint azon kívül, és valószínűleg kevesen mennének el szavazni, ami a megválasztott képviselők reprezentativitásának romlásához vezetne.

Cazanciuc: az USR javaslata egyszerű politikai játék

Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) javaslata, hogy kétnaposak legyenek a helyhatósági választások “egyszerű politikai játék” – jelentette ki pénteken Robert Cazanciuc, a szenátus ügyvivő elnöke.

Meglátása szerint, miután a választási menetrendet már elfogadták, a javaslat kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a médiaérdeklődés középpontjában tartsa az USR-t.

Cazanciuc szerint, lehet erről “elvi beszélgetést” folytatni, de erre csak a választások után kerülhet sor.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük