Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az USR elnöke szerint a PSD nem fogja átvenni a kormányfői tisztséget 2023 májusában

Az USR elnöke szerint a PSD nem fogja átvenni a kormányfői tisztséget 2023 májusában Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă szerint a Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök nem fogja átvenni a kormányfői tisztséget a koalíciós megállapodásban rögzített időpontban, jövő májusban, mert “el akarja kerülni az elszámoltatást”.

Az ellenzéki politikus a RFI-nek nyilatkozva kifejtette: a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) válságba taszították a gazdaságot, és ezt a vezetőik is tudják. Ám nem a válságellenes intézkedések foglalkoztatják őket, hanem az, hogy melyiküknek kell majd elszámolnia a gyenge kormányzás következményeivel. “A PSD és Ciolacu úr nem fogja átvenni a kormányzást, mert a PSD génjeiben hordozza azt, hogy meneküljön saját tetteinek következményei elől” – jelentette ki Drulă.

Kifejtette azt is, hogy a felmérések szerint a két hatalmon lévő párt támogatottsága csökken a kormány gyenge teljesítménye miatt, és a romániai emberek 85 százaléka véli úgy, hogy rossz irányba tart az ország. Ez szerinte arra készteti majd a PSD-t, hogy kilépjen a koalícióból.

“Persze ehhez majd kitalálnak egy forgatókönyvet, azt fogják mondani, hogy megpróbálták tízszeresére emelni a nyugdíjakat, (…) de a többiek nem akarták. Megtalálják a módját az elszámoltatás elkerülésének” – fogalmazott az USR elnöke.

Cătălin Drulă közölte azt is, hogy a jelenlegi koalíció felbomlása esetén pártja csak akkor lépne kormányra, ha megkapná a miniszterelnöki tisztséget.

forrás: Agerpres

fotó: Cătălin Drulă/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük