Hirdetés
Hirdetés

Az új tanügyminiszter az oktatási törvényt tekinit mandátuma prioritásának

Az új tanügyminiszter az oktatási törvényt tekinit mandátuma prioritásának Románia

Ligia Deca tanügyminiszter kedden kijelentette, mandátuma prioritását az oktatási törvénytervezetek jelentik az elkövetkező időszakban.

A tárca közleménye szerint a frissen kinevezett tárcavezető mandátuma átvételekor a minisztériumban leszögezte, a közvitára bocsátott tervezetekre beérkezett észrevételek alapján konzultálni fog az érdekelt felekkel, és összhangba hozza a jogszabályokat az oktatási rendszer minőségét, méltányosságát, integritását és kiszámíthatóságát támogató javaslatokkal.

Ligia Deca hangsúlyozta, hogy a kormány tagjaival és a helyi önkormányzatokkal együttműködve minden szükséges lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy az oktatási intézmények ne szenvedjenek hiányt a globális gazdasági és energetikai helyzet okozta “nehéz” körülmények miatt.

Nyomatékosította ugyanakkor: tudja, mennyire fontos a kiszámíthatóság és előreláthatóság az oktatásban, emiatt mandátumának egyik fő célkitűzése ennek biztosítása. 

Ciucă bízik abban, hogy október végéig sikerül jóváhagyni az oktatási törvénycsomagot

Nicolae Ciucă miniszterelnök szerdán kijelentette, bízik abban, hogy az oktatási törvénycsomagot a kormány október végéig jóváhagyja, és novemberben már parlamenti vitára lehet bocsátani.

A kabinet ülésének elején a kormányfő üdvözölte az új oktatási minisztert, és kijelentette: meggyőződése szerint Ligia Deca minden tudását és energiáját arra fogja fordítani, hogy emelje a romániai oktatás színvonalát, és biztosítsa a tanuláshoz való esélyt minden gyermek és fiatal számára.

“Ön tagja volt a Képzett Románia projektet kidolgozó csapatnak, részt vett az oktatási törvénycsomag kidolgozásában is. Meggyőződésem, hogy a minisztériumi csapattal együtt mindet megtesz azért, hogy a kormány október végéig jóváhagyja a törvénycsomagot, így novemberben a parlament is megvitathatja és szavazhat róla” – jelentette ki a kormányfő.

A miniszterelnök ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy október 5-én az oktatás nemzetközi napja, és ebből az alkalomból sok sikert és jó eredményeket kívánt a pedagógusoknak és az összes tanügyi dolgozónak.

(forrás: Agerpres, fotó: presidency.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 5., 13:41
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Elég elé vagyunk ezzel a matróz nénivel! Akár a Káti néni!😂🤣
  Versenyvizsgával alkalmazni minisztert, államtanácsost, tanfelügyelőt!!!!!!
  Részben az igazgatóknál bevált! Van aki 3 jára sem ment át a vizsgán!!!🤣🤣🤣🤣🤣