Felhívás!

Az új munkaügyi miniszter szerint nem lesz gond a nyugdíjak kifizetésével decemberben

Az új munkaügyi miniszter szerint nem lesz gond a nyugdíjak kifizetésével decemberben Románia

Nem lesz gond a nyugdíjak kifizetésével decemberben – nyilatkozta mandátuma pénteki átvételekor Marius Budăi munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős miniszter.

A tárcavezető elmondta, a költségvetés-kiigazításkor kiutalt összeg elég lesz a decemberi nyugdíjak maradéktalan átutalásához.

“A pénz pontosan oda fog kerülni, ahol a legnagyobb szükség van rá a decemberi hónap szerencsés lezárásához, és itt a nyugdíjak kifizetésére és a gyereknevelési pótlékok egy részére gondolok. (…) A mai költségvetés-kiigazítással pótolunk minden 2021-es kiesést, nem lesz gond, ezzel a kiigazítással gyakorlatilag le tudjuk zárni az évet” – mondta a munkaügyi miniszter.

Kizárt a nyugdíjkorhatár növelése

Marius Budăi kijelentette, kizárt a nyugdíjkorhatár növelése.

“Amíg én miniszter vagyok, kizárt a nyugdíjkorhatár emelése” – fogalmazott Budăi, aki szerint Romániában előbb a várható élettartamot kell növelni, és a korábbi PSD-kormányzás idején ezt az Európai Bizottságnak is elmagyarázták.

“Ami az országos fejlesztési tervet és a nyugdíjkorhatárt illeti: az Európai Bizottságban nincs mumus, ott is emberek vannak, akik megértik, ha valamit elmagyarázol nekik. A férfiak várható élettartama 70 és fél év. Az várható egészséges élet 59-60 év körül van. Nem tehetjük meg az emberekkel, hogy egyenesen a sírba vigyék őket a munkahelyükről” – vélekedett Marius Budăi.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.